Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκρηξη» στις τιμές των πτήσεων από τη Μόσχα, μετά την κήρυξη επιστράτευσης

«Έκρηξη» στις τιμές των πτήσεων από τη Μόσχα, μετά την κήρυξη επιστράτευσης
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Μόσχα τις επόμενες ημέρες
Σχετικά Άρθρα
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Μόσχα τις επόμενες ημέρες, ενώ άλλες εξαντλήθηκαν πλήρως μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία από τον πρόεδρο Vladimir Putin, ενώ ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για τους προορισμούς που δεν χρειάζονται visa.
Τα δεδομένα της Google Trends έδειξαν «έκρηξη» στις αναζητήσεις για την Aviasales, τον πιο δημοφιλή ιστότοπο της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.
Οι πτήσεις της Turkish Airlines με προορισμό πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι από τη Μόσχα είναι μεταξύ αυτών που επηρεάζονται, σύμφωνα με το Sky News.
Περίπου τα μεσάνυχτα χθες το βράδυ, ο αναλυτής Konrad Muzyka δημοσίευσε ένα screen shot που έδειχνε ότι η σημερινή πτήση κόστιζε 80.000 ρούβλια, δηλαδή λίγο λιγότερο από 1.200 λίρες.
Το screen shot δείχνει ότι οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί κατά μήκος αυτού του δρομολογίου είχαν διαθεσιμότητα κάθε μέρα τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη.
Αλλά περίπου στις 8:45 π.μ. σήμερα, μετά την ομιλία Putin, οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα είχαν εξαντληθεί και η τιμή των άλλων είχε εκτοξευθεί στα ύψη.
Μισή ώρα αργότερα, η ιστοσελίδα της Turkish Airlines ανέφερε ότι οι πτήσεις για την Πέμπτη και την Παρασκευή δεν ήταν πλέον διαθέσιμες.
Και η τιμή αυτών για τις άλλες ημέρες είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Το Sky News παρατήρησε επίσης ένα παρόμοιο μοτίβο με τις πτήσεις από τη Μόσχα προς το Βελιγράδι.
Αν και δεν είναι δυνατόν να πει κανείς τι ακριβώς προκαλεί την έκρηξη των τιμών, ο Muzyka πιστεύει ότι η ανακοίνωση έπαιξε ρόλο.
«Η επιστράτευση εισάγει μια εντελώς νέα δυναμική στη ρωσική κοινωνία.
Πολλοί άνδρες θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό για να αποφύγουν την αποστολή τους στην Ουκρανία.
Το ξεπούλημα των εισιτηρίων για την Τουρκία απλώς το επιβεβαιώνει αυτό», δήλωσε στο Sky News.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης