Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): Προβλέψιμη η ρωσική επιστράτευση, δικαιολογία για την αποτυχία στο μέτωπο

Podolyak (Ουκρανία): Προβλέψιμη η ρωσική επιστράτευση, δικαιολογία για την αποτυχία στο μέτωπο
Η επιστράτευση από την πλευρά της Ρωσίας ήταν προβλέψιμη και θα αποδειχτεί μη δημοφιλής, αναφέρει ο Podolyak
Σχετικά Άρθρα

Η επιστράτευση από την πλευρά της Ρωσίας ήταν προβλέψιμη και θα αποδειχτεί μη δημοφιλής, ενώ είναι κάτι που υποδηλώνει ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με βάση το σχέδιο της Μόσχας, όπως δήλωσε σήμερα ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας Mykhailo Podolyak.
Σε γραπτό του μήνυμά του προς το Reuters ο ίδιος ανέφερε ότι ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη για την έναρξη ενός "απρόκλητου πολέμου" και να χρεώσει την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της Ρωσίας στην Δύση.
Ο Putin διέταξε την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας την Δύση ότι αν συνεχίσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί "πυρηνικό εκβιασμό", η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ ολόκληρου του οπλοστασίου της.
Η μερική επιστράτευση που διατάσσει ο Putin κλιμακώνει σημαντικά την σύρραξη στην Ουκρανία και έρχεται σε μία στιγμή που η Ρωσία αντιμετωπίζει την ουκρανική αντεπίθεση που έχει ωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε οπισθοχώρηση και την παράδοση ουκρανικών εδαφών που είχαν με κόπο καταλάβει.

«Απολύτως προβλέψιμη κίνηση»

"Απολύτως προβλέψιμη κίνηση, που φαντάζει περισσότερο ως μια προσπάθεια αιτιολόγησης της ίδιας της αποτυχίας τους (των Ρώσων), έγραψε ο Podolyak στην πρώτη αντίδραση της ουκρανικής προεδρίας μετά την ρωσική επιστράτευση.
"Ο πόλεμος είναι σαφές ότι δεν εξελίσσσεται με βάση το ρωσικό σενάριο και ως εκ τούτου ο Putin έπρεπε να λάβει υπερβολικά μη δημοφιλείς αποφάσεις να επιστρατεύσει και να περιορίσει υπερβολικά τα δικαιώματα των ανθρώπων", έγραψε ο ίδιος.
"Οι Ρώσοι που ζήτησαν την καταστροφή της Ουκρανίας κατέληξαν να πάρουν:
1. Επιστράτευση.
2. Κλειστά σύνορα, μπλοκαρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.
3. Φυλακή για λιποταξία.
Όλα βαίνουν βάσει σχεδίου, σωστά; Η ζωή έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ", έγραψε o Ουκρανός σύμβουλος στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης