Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ο Ρώσος Alisher Usmanov - Έρευνες σε 24 ακίνητά του

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ο Ρώσος Alisher Usmanov - Έρευνες σε 24 ακίνητά του
Οι αρχές ερεύνησαν 24 ακίνητα σε τέσσερις πολιτείες με 250 αξιωματικούς να συμμετέχουν στην επιχείρηση, είπε ο εισαγγελέας
Επιδρομές σε όλα τα ακίνητα που διατηρεί επί γερμανικού εδάφους ο Ρώσος Alisher Usmanov πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, για πιθανές παραβιάσεις των κυρώσεων.
Ο εισαγγελέας του Μονάχου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν εκτενείς επιδρομές στην κατοικία ενός Ρώσου πολίτη και τεσσάρων άλλων υπόπτων.
Οι αρχές ερεύνησαν 24 ακίνητα σε τέσσερις πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, με 250 αξιωματικούς να συμμετέχουν στην επιχείρηση, είπε ο εισαγγελέας.
Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Ρώσος υπήκοος που εμπλέκεται είναι ύποπτος ότι είχε αναθέσει σε εταιρεία ασφαλείας να παρακολουθεί τα ακίνητα στην Άνω Βαυαρία που συνδέονται οικονομικά μαζί του, ακόμη και μετά την προσθήκη του στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πληρωμή του σε αυτήν την εταιρεία ασφαλείας πιστεύεται ότι παραβίασε την απαγόρευση χρήσης δεσμευμένων κεφαλαίων, ανέφερε η δήλωση.
Ο Usmanov, που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων, προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της Δύσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Έχει καθαρή περιουσία 14,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης