Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ελβετίας προτείνει οι πολίτες να κάνουν ντους μαζί για εξοικονόμηση ενέργειας!

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ελβετίας προτείνει οι πολίτες να κάνουν ντους μαζί για εξοικονόμηση ενέργειας!
Οι προτάσεις της υπουργού, ήρθαν ως απάντηση σε ερωτήσεις αναγνωστών της ελβετικής εφημερίδας 20 Minuten για την εκστρατεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τimes.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ελβετίας Simonetta Sommaruga έχει έρθει αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις, αφού συνέστησε στους ανθρώπους να κάνουν ντους μαζί, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και να αποτρέψουν τις διακοπές ρεύματος.

Οι αντιδράσεις

Η Simonetta Sommaruga, 62 ετών, πρότεινε στους ανθρώπους «να κλείνουν τον υπολογιστή όταν δεν τον χρειάζεσαι, ή να σβήνουν τα φώτα ή να κάνουν ντους μαζί» ως μέρος των μέτρων της που προωθούν τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%, ανέφεραν οι Times του Λονδίνου.
Οι προτάσεις της υπουργού, ήρθαν ως απάντηση σε ερωτήσεις αναγνωστών της ελβετικής εφημερίδας 20 Minuten για την εκστρατεία της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ελβετία μειώνει την κατανάλωση

Οι αρχές στην Ελβετία, που εισάγει το 75% του φυσικού της αερίου από τη Γερμανία,  ανακοίνωσαν, ότι στοχεύουν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% από τον Οκτώβριο του 2022 έως το τέλος Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωση των τελευταίων πέντε ετών.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν μια καμπάνια με τίτλο «Η ενέργεια είναι περιορισμένη. Ας μην το σπαταλάμε», καλώντας τους ανθρώπους να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει έλλειψη ενέργειας πριν από τον χειμώνα κάνοντας πράγματα όπως η χρήση λιγότερου νερού, το κλείσιμο των ηλεκτρικών συσκευών και τα φώτα όταν δεν τα χρησιμοποιούν και η μείωση της θερμοκρασίας θέρμανσης .

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί και διαπιστωθούν περαιτέρω ελλείψεις, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα μπορούσε να εφαρμόσει «περιορισμούς κατανάλωσης, απαγορεύσεις και συστήματα ποσοστώσεων»,  σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης