Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικοί δήμοι προετοιμάζονται για τον σκοτεινό χειμώνα των μπλακάουτ - Προσομοιώνουν 400 θανάτους τις πρώτες 96 ώρες

Γερμανικοί δήμοι προετοιμάζονται για τον σκοτεινό χειμώνα των μπλακάουτ - Προσομοιώνουν 400 θανάτους τις πρώτες 96 ώρες
Οι γερμανικοί δήμοι προετοιμάζονται για μπλακ άουτ φέτος τον χειμώνα.

Χάρη στις αιφνιδιαστικές κυρώσεις των Ευρωπαίων ηγετών κατά της Ρωσίας και τη βιαστική εφαρμογή των πολιτικών πράσινης ενέργειας από την Ευρώπη, ο ευρωπαίος λαός θα πρέπει να πληρώσει τρελό ενεργειακό κόστος και να ζει κάτω από τη συνεχή απειλή της διακοπής ρεύματος, ειδικά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Πόλεων και Δήμων (DStGB) προειδοποιεί

Ο Γερμανικός Σύνδεσμος Πόλεων και Δήμων (DStGB) προειδοποιεί για μια καταστροφή για την οποία όσοι έχουν μιλήσει κατά το παρελθόν για το Doomsday (ημέρα κρίσης) προετοιμάζονται εδώ και καιρό: δηλαδή μπλακ άουτ και εμφύλιες αναταραχές. 
Ειδικίτερα, οι δήμοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για έναν σκοτεινό χειμώνα με μπλακ άουτ.
Η περιοχή Hessian Rheingau-Taunus προσέλαβε μια εταιρεία για να προσομοιώσει και να αναλύσει τις πιο σχετικές απειλές σε περίπτωση μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα.
Η προσομοίωση προβλέπει ότι 400 θάνατοι είναι αναπόφευκτοι μέσα στην περιοχή μόνο τις πρώτες 96 ώρες.
Αν πέσουν οι θερμοκρασίες, οι θάνατοι θα είναι πολύ πιο καταστροφικοί, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Και η ΒPA κρούει καμπανάκι

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ιδιωτικών Παρόχων Κοινωνικών Υπηρεσιών (BPA) προειδοποιεί και αυτή με τη σειρά της, ότι «αυτή η κρίση θα κοστίσει σε ορισμένους παρόχους την ύπαρξή τους, επειδή τα βάρη από το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, τον γενικό πληθωρισμό και την πανταχού παρούσα έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν».
Οι οίκοι ευγηρίας και τα γηροκομεία θα «απειληθούν σε άνευ προηγουμένου βαθμό».

Οι γερμανικοί δήμοι προετοιμάζονται για μπλακ άουτ φέτος τον χειμώνα

Ο διευθύνων σύμβουλος της DStGB, Germ Landsberg, δήλωσε ότι οι επιθέσεις χάκερ αποτελούσαν πάντα απειλή για το δίκτυο, αλλά φέτος «υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος» που βασίζεται σε «υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας».
Επισήμανε ότι φέτος πουλήθηκαν 650.000 αερόθερμα, ενώ σημείωσε, ότι εάν η παροχή αερίου αποτύχει και όλοι αυτοί οι θερμαντήρες συνδεθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο ταυτόχρονα, ενδέχεται να προκληθεί μπλακ άουτ. Η περιφέρεια προετοιμάζεται για την ενοποίηση της ενέργειας για τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και για να διασφαλίσει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι διαθέσιμη για διακομιστές και συστήματα επικοινωνίας που υποστηρίζονται από δορυφόρους.

Το ακραίο σενάριο τις πρώτες 24 ώρες

Τις πρώτες είκοσι τέσσερις ώρες της γερμανικής διακοπής ρεύματος, οι υποσταθμοί θα υπολειτουργούσαν και οι δεξαμενές νερού θα «στέγνωναν», προκαλώντας μια εντελώς νέα σειρά προβλημάτων.
Τα ζώα θα πέθαιναν γρήγορα. Η λεηλασία και ο εμπρησμός θα συνέβαλαν σε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην πρώτη ημέρα.
Σε μόλις δύο ημέρες, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα δεν θα λειτουργούσαν. Ο κόσμος θα πανικοβληθεί γρήγορα. Η βία θα καταλάμβανε τους δρόμους.
Ο περιφερειακός επιθεωρητής της πυροσβεστικής, C.Rosel, προειδοποιεί τους Γερμανούς να προετοιμαστούν λαμβάνοντας τροφή και πόσιμο νερό για 14 ημέρες.

To τεράστιο πακέτο των 65 δις ευρώ

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας των 65 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει μέρος του υψηλού ενεργειακού κόστους, αλλά στο τέλος της ημέρας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκτυπώσει ενέργεια.
Εάν δεν υπάρχει ενέργεια και το δίκτυο κατακλύζεται, κανένα χρηματικό ποσό δεν θα ανάψει ξανά τα φώτα και τη θερμότητα.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Jörg Krämer είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μπορούν να προστατευτούν από τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας».

Και η Γαλλία αντιμετωπίζει έναν σκοτεινό χειμώνα

Η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει έναν πιθανό σκοτεινό χειμώνα.
Το γαλλικό Reseau de Transport d'Electricite προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα τους ζητηθεί πολλές φορές αυτό το χειμώνα να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και η η Φινλανδία προειδοποιεί επίσης τους πολίτες για επερχόμενες διακοπές λειτουργίας και λέει σε όλους να προετοιμαστούν.

Αναλαμβάνει δράση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει δράση τώρα, με νέους κανονισμούς που καλούν όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10%. Οι κανονισμοί περιλαμβάνουν υποχρεωτική μείωση 5 τοις εκατό κατά τις ώρες αιχμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης