Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση... ηγεσίας για τον ESM - Αποσύρθηκαν οι δυο μοναδικοί υποψήφιοι - Τα εμπόδια από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία

Σε αναζήτηση... ηγεσίας για τον ESM - Αποσύρθηκαν οι δυο μοναδικοί υποψήφιοι - Τα εμπόδια από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
Η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, λήγει τον Οκτώβρη
Σχετικά Άρθρα

Σε... αναζήτηση ηγεσίας για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) βρίσκεται ο επικεφαλής του Eurogroup, Paschal Donohoe, καθώς οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι απέσυραν τις υποψηφιότητες τους.
«Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του επικεφαλής του ESM.
Ο Pierre Gramegna και ο Joao Leao ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup.
Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, λήγει τον Οκτώβρη.

Τα εμπόδια από Γερμανία και Γαλλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) απέτυχαν να επιλέξουν το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία εμπόδιζε το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εμπόδιζαν το διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης