Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τη Νότια Οσετία

Putin: Η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τη Νότια Οσετία
Θα διασφαλίσουμε την εθνική σας ασφάλεια, θα συνδράμουμε στα κοινωνικο – οικονομικά σας προβλήματα είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία θα συνεχίζει να στηρίζει τη Νότια Οσετία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της ως κρατικής οντότητας στην τότε Σοβιετική Ένωση.
«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών μας κτίζονται στις αρχές της συμμαχίας και της ολοκλήρωσης.
Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στον αδελφό λαό της Νότιας Οσετίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικό – οικονομικά ζητήματα τους καθώς και να διασφαλίσουμε την εθνική τους ασφάλεια» αναφέρει ο Putin επισημαίνοντας ότι η εθνική εορτή αποτελεί σύμβολο του σθένους και του ηρωισμού των κατοίκων της Νότιας Οσετίας, οι οποίοι – όπως αναφέρει – υπερασπίστηκαν το νόμιμο δικαίωμα τους στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία.
Σημειώνεται πως το 1991 η Νότια Οσετία διεκήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γεωργίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Γεωργίας, η οποία επιχείρησε με τη βία να αποκαταστήσει τον έλεγχο της περιοχής.
Η κλιμάκωση της κρίσης οδήγησε τις δύο πλευρές στον πόλεμο του 1991 – 1992, ενώ συγκρούσεις ακολούθησαν τόσο το 2004 όσο και το 2008, όταν στις μάχες ενεπλάκη και ο ρωσικός στρατός στο πλευρό των δυνάμεων της Νότιας Οσετίας.
Από το 2008 η Γεωργία και ένας μεγάλος αριθμός κρατών θεωρούν πως η Νότια Οσετία τελεί υπό την κατοχή του ρωσικού στρατού, ενώ και η τοπική κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούληση της για ένωση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης