Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οσμή σκανδάλου στη Santander – Το στριπτίζ κλαμπ, οι πιέσεις στους νέους και το roadshow του Λονδίνου

tags :
Οσμή σκανδάλου στη Santander – Το στριπτίζ κλαμπ, οι πιέσεις στους νέους και το roadshow του Λονδίνου

«Η εταιρεία δεν ήξερε πώς να το χειριστεί, επειδή αυτές οι πρακτικές ήταν κοινές πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα, δικαίως, αποδοκιμάζονται»

Σε δικηγορική εταιρεία ανέθεσε η Santander την έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες ότι μια ομάδα στελεχών που επισκέφτηκαν ένα στριπτιτζάδικο μετά από ένα roadshow στο Λονδίνο, και εάν οι νεότεροι υπάλληλοι είχαν νιώσει πίεση να παρευρεθούν σε αυτή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο αφού η ομάδα παγκόσμιων στελεχών, ειδικών στις αγορές χρέους της τράπεζας συγκεντρώθηκε στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο για συναντήσεις με επενδυτές.
Εκείνο το βράδυ, επτά άνδρες της ομάδας - συμπεριλαμβανομένων τριών ανώτερων διευθυντών και τεσσάρων κατώτερων στελεχών - πήγαν στο Nags Head Gentlemens Club στο Aldgate, «ένα από τα παλαιότερα κέντρα χορού του Λονδίνου».
Σε αυτό, υπήρξαν καταγγελίες ότι το κατώτερο προσωπικό είχε νιώσει πίεση να παρευρεθεί.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους, ενημερώθηκε επίσης η Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνήθης η πρακτική στο παρελθόν

«Είναι σύμπτωμα μιας μετάβασης από τα παλιά πρότυπα στα νέα», είπε ένα άτομο που συνεργάζεται στενά με τους ανθρώπους που ερευνήθηκαν.
«Η εταιρεία δεν ήξερε πώς να το χειριστεί, επειδή αυτές οι πρακτικές ήταν κοινές πριν από μια δεκαετία, αλλά τώρα, δικαίως, αποδοκιμάζονται».
«Είναι τόσο ανοιχτό μυστικό», είπε ένα μέλος του προσωπικού του Santander.
«Όλοι [σε όλη την τράπεζα] το γνωρίζουν, αλλά τίποτα δεν λέγεται επίσημα».
Σε απάντηση, η Santander προσέλαβε την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Gibson Dunn για να διεξαγάγει εσωτερική έρευνα.
Το δικηγορικό γραφείο πήρε συνέντευξη από 15 άτομα που είχαν εμπλακεί στη βραδινή έξοδο - συμπεριλαμβανομένων των επτά ατόμων που πήγαν στο κλαμπ - και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε ασκηθεί ρητή πίεση σε κατώτερα μέλη του προσωπικού.
Κανείς που εμπλέκεται στο περιστατικό δεν έχει απολυθεί, αν και ένας μάνατζερ που οργάνωσε τη βραδινή έξοδο τιμωρήθηκε πειθαρχικά.
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία αντιμετώπισε το περιστατικό προκάλεσε φόβους στα κατώτερα μέλη του προσωπικού για το πώς θα επηρεαζόταν η σταδιοδρομία τους.
Νωρίτερα φέτος, τέσσερις υπάλληλοι της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη απολύθηκαν αφού παρευρέθηκαν σε στριπτιτζάδικο και προσπάθησαν να μεταφέρουν τα έξοδα της βραδιάς στην τράπεζα, κατά παράβαση των κανόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης