Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Ο Erdogan πιέζει για συνάντηση Putin – Zelensky και ελπίζει...

Anadolu: Ο Erdogan πιέζει για συνάντηση Putin – Zelensky και ελπίζει...
Ας τους φέρουμε στο ίδιο τραπέζι, να ακούσουμε τι έχουν να πουν είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Στις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan να φέρει στο τραπέζι των συνομιλιών τους προέδρους της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έτσι ώστε να βρεθεί μια ειρηνική διέξοδος στις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται από τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρεται δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος εξακολουθεί να διατηρεί τις ελπίδες του για τη δυνατότητα του να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.
Όπως μεταδίδει το Anadolu, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία ακολουθεί μια ισορροπημένη πολιτική μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής και ότι ακούει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών.
«Για αυτό και έχουμε μια επίμονη επιθυμία να φέρουμε μαζί τους δύο αυτούς ηγέτες.
Ας τους φέρουμε μαζί.
Θέλω να ακούσω τα πάντα από αυτούς.
Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα, αλλά έχω ακόμα ελπίδες» υπογράμμισε ο Erdogan, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στόχος του είναι μια συνάντηση των δύο προέδρων στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό.
Σχολιάζοντας τις προθέσεις αυτές ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είχε αναφέρει πως μια τέτοια συνάντηση θα ήταν δυνατή μόνο εάν τα δύο μέρη είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα στην ατζέντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης