Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει πιθανότατα το δημοψήφισμα για ένταξη του Donbass στη Ρωσία

Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει πιθανότατα το δημοψήφισμα για ένταξη του  Donbass στη Ρωσία
Η 4η Νοεμβρίου είναι για τους Ρώσους η Ημέρα Εθνικής Ενότητας
Σχετικά Άρθρα
Η 4η Νοεμβρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donnetsk (DPR) σχετικά με το ζήτημα της ένταξης στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Donetsk (DRP), Alexander Kofman, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, αναφέρει δφημοσίευμα του TASS.
«Μου αρέσει πολύ ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Ενότητας. Μου φαίνεται ότι ένα δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτήν την ημέρα θα καταδείξει ξεκάθαρα τη λαϊκή ενότητα του Donbass, των απελευθερωμένων περιοχών της Ουκρανίας - των περιοχών Kherson και Zaporozhye - και της Ρωσίας», είπε.
«Δεδομένων των κακουχιών στις οποίες μας έχει καταδικάσει η Ουκρανία, των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών και ούτω καθεξής, σίγουρα, αυτή η ψηφοφορία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Δεν θα διεξαχθεί σε μία ημέρα», συνέχισε ο Kofman και πρόσθεσε ότι αναμένει την απάντηση του επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, στην έκκλησή του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψήφισματος για ένταξη στη Ρωσία.
Νωρίτερα, σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Donnetsk (DPR), ο Kofman διάβασε έκκληση προς τον Pushilin και το Λαϊκό Συμβούλιο (κοινοβούλιο) με αίτημα την άμεση προκήρυξη δημοψηφίσματος για την ένταξη στη Ρωσία.
Πριν από αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk είχε προτρέψει τον ηγέτη του LPR Leonid Pasechnik να διεξαγάγει αμέσως δημοψήφισμα για την αναγνώριση της δημοκρατίας ως ρωσικού εδάφους της Ρωσίας, αναφέρει το πρακτορείο TASS . 
Σύμφωνα με την σχετική έκκληση, αυτό το βήμα θα καταστήσει την Δημοκρατία του LPR ασφαλή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για την ανασυγκρότησή του.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης