Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στις μετοχές των φαρμακοβιομηχανίων της Wall Street αφότου ο Biden είπε ότι «η πανδημία τέλειωσε»

Sell off στις μετοχές των φαρμακοβιομηχανίων της Wall Street αφότου ο Biden είπε ότι «η πανδημία τέλειωσε»
Εξαϋλώθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια... από τις μετοχές των εμβολίων...

Περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια εξαϋλώθηκαν από τις κεφαλαιοποιήσεις φαρμακευτικών εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια κατά της Covid-19 τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με το που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι η «πανδημία» έχει τελείωσε.
Οι μετοχές των Moderna, BioNTech και Novavax, οι οποίες τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές υποχωρούσαν έως και 9%, ενώ η Pfizer, η οποία έχει ένα πολύ ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, σημείωνε πτώση έως και 2%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το sell off αντανακλά ανησυχίες που σχετίζονται με τη ζήτηση για εμβόλια Covid σε μια περίοδο αυξανόμενης δημόσιας απάθειας για τον κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Πρόεδρος Biden ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον αγώνα κατά της Covid. 
«Η πανδημία τελείωσε.
Εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με την Covid.
Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, αλλά η πανδημία έχει τελειώσει» είπε.
Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση Biden ανανέωσε τον χαρακτηρισμό του Covid ως πανδημίας, αλλά έκτοτε αρκετοί αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις τους.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι το τέλος της πανδημίας «είναι ορατό».
Ο Evan Seigerman, αναλυτής της BMO Capital markets, είπε ότι η πτώση των μεριδίων εμβολίων πιθανότατα οφείλεται στα σχόλια του Biden, τις ανησυχίες για την απορρόφηση νέων εμβολίων κατά της Covid, που προορίζονται να προστατεύσουν από το αρχικό στέλεχος και τις υποπαραλλαγές του Omicron BA.4 και BA .5, καθώς και οι μακροοικονομικές προοπτικές.
Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν με τα νέα «δισθενή» εμβόλια, αλλά ο Evan Seigerman επεσήμανε τις πρόσφατες αναφορές που υποδηλώνουν ότι «η κυκλοφορία των νέων εμβολίων κατά Omicron [στις ΗΠΑ] είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης