Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Luhansk (Αν. Ουκρανία) ανησυχεί και ζητάει δημοψήφισμα για άμεση ένταξη στην Ρωσία – Πλήγμα για τα HIMARS, drones με βιολογικά όπλα

Το Luhansk (Αν. Ουκρανία) ανησυχεί και ζητάει δημοψήφισμα για άμεση ένταξη στην Ρωσία – Πλήγμα για τα HIMARS, drones με βιολογικά όπλα
Η πρόσφατη ανακατάληψη εδαφών από την Ουκρανία ειδικά στο Kharkiv και Izyum έχει προβληματίσει τους ρωσώφωνους σε Luhansk και Donetsk και επιδιώκουν να ενταχθούν στην Ρωσία, ώστε να αποτελέσει το Luhansk τα νέα σύνορα της Ρωσίας

Το Δημόσιο Επιμελητήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) που έχει πλήρως καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία κάλεσε τον επικεφαλής της δημοκρατίας, να οργανώσει αμέσως δημοψήφισμα για την ένταξή σας στη Ρωσία.
Η πρόσφατη ανακατάληψη εδαφών από την Ουκρανία ειδικά στο Kharkiv και Izyum έχει προβληματίσει τους ρωσώφωνους σε Luhansk και Donetsk και επιδιώκουν να ενταχθούν στην Ρωσία, ώστε να αποτελέσει το Luhansk τα νέα σύνορα της Ρωσίας.
Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Putin, όποιος επιτεθεί στα σύνορα της Ρωσίας θα ενεργοποιηθεί η άμυνα συμπεριλαμβανομένων και της χρήσης πυρηνικών όπλων…

«Το Δημόσιο Επιμελητήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την άμεση ένταξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία».
Σύμφωνα με το Δημόσιο Επιμελητήριο του Luhansk, η ένταξη της δημοκρατίας στη Ρωσία θα εξασφαλίσει την ασφάλειά της και θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την ανάκαμψη της περιοχής μετά τη σύγκρουση.

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να πάρουμε μια απόφαση με ισχυρή θέληση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk αμέσως.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρωτοβουλία θα υποστηριχθεί από τον λαό της δημοκρατίας και η ένταξή της στη Ρωσία θα είναι ένας θρίαμβος της ιστορικής δικαιοσύνης.
Επιπλέον, θα διασφαλίσει την ασφάλεια του εδάφους της δημοκρατίας, θα ανοίξει νέες δυνατότητες σε μια πορεία αποκατάστασης και επιστροφής στην ειρηνική ζωή».

Η 4η Νοεμβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR) για την ένταξη στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημόσιου Επιμελητηρίου του Luhansk, Alexey Karyakin.
Ωστόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Donetsk (DRP), Alexander Kofman, μιλώντας το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24,
πρότεινε την 4η Νοεμβρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donnetsk (DPR) σχετικά με το ζήτημα της ένταξης στη Ρωσία. .
«Μου αρέσει πολύ ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Ενότητας. Μου φαίνεται ότι ένα δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτήν την ημέρα θα καταδείξει ξεκάθαρα τη λαϊκή ενότητα του Donbass, των απελευθερωμένων περιοχών της Ουκρανίας - των περιοχών Kherson και Zaporozhye - και της Ρωσίας», είπε.
«Δεδομένων των κακουχιών στις οποίες μας έχει καταδικάσει η Ουκρανία, των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών και ούτω καθεξής, σίγουρα, αυτή η ψηφοφορία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Δεν θα διεξαχθεί σε μία ημέρα», συνέχισε ο Kofman και πρόσθεσε ότι αναμένει την απάντηση του επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, στην έκκλησή του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψήφισματος για ένταξη στη Ρωσία.


Η εμπειρία του δημοψηφίσματος του 2014 έδειξε ότι «μπορεί να διεξαχθεί σε αρκετά δύσκολες συνθήκες.
Σήμερα, είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος.
Είναι ένα βασικό ερώτημα που τίθεται σε συναντήσεις με τον κόσμο, οι πολίτες του Luhansk θέλουν να γίνουν ρώσοι υπήκοοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα εργοστάσια της Iskra που σχετίζονταν με το πυραυλικό σύστημα HIMARS

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα εργαστήρια στο εργοστάσιο Iskra στο Zaporozhye, όπου εξυπηρετούνταν τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS (MLRS), ανακοίνωσαν οι ρωσικές δυνάμεις.
Οι ρώσοι έπληξαν επτά θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Verkhnekamenskoe, Vyemka, Zaitsevo στο Donetsk, Polavka, Charivnoye στο Περιφέρεια Zaporozhye, Kostomarovka στην περιοχή Kirovograd, Barmashovo στην περιοχή Mykolaiv, καθώς και 52 μονάδες πυροβολικού, δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 134 περιοχές.

H Ουκρανία αναζητάει drones με βιολογικά όπλα

Η Ρωσία λέει ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να διαψεύσει το ενδιαφέρον του για drones που μπορούν να μεταφέρουν βιολογικά όπλα
Η Ρωσία παρουσίασε έγγραφες αποδείξεις που περιελάμβαναν αίτημα της ουκρανικής επιχείρησης Motor Sich στον Τούρκο κατασκευαστή drones Bayraktar Akinci να ενημερώσει σχετικά με την δυνατότητα τα τουρκικά drones να μεταφέρουν σύστημα ψεκασμού αερολυμάτων χωρητικότητας άνω των 20 λίτρων.
Η Ρωσία έχει αποδείξεις ότι η Ουκρανία αναζητάει να αποκτήσει οχήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιούν βιολογικά όπλα.
Η ουκρανική επιχείρηση Motor Sich έχει στείλει επιστολή προς τον Τούρκο κατασκευαστή drones Bayraktar Akinci με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με τη σκοπιμότητα εξοπλισμού των drones με συστήματα και μηχανισμούς ψεκασμού αερολυμάτων.

«Μη έχοντας άλλα επιχειρήματα, η Ουκρανία εξέφρασε αμφιβολίες για την αυθεντικότητα αυτού του εγγράφου, προβάλλοντας ένα επινοημένο επιχείρημα ότι τα ουκρανικά κυβερνητικά ιδρύματα δεν χρησιμοποιούν τη ρωσική γλώσσα στην αλληλογραφία. Υπενθυμίζουμε ότι η Motor Sich δεν είναι ουκρανικός κυβερνητικός οργανισμός και με την τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί τη ρωσική και την αγγλική γλώσσα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξη του εγγράφου.
Η εταιρεία Motor Sich αρνήθηκε να σχολιάσει».

Κατά την Ρωσία η Ουκρανία αναπτύσσει εναέρια οχήματα για την χρήση βιολογικών όπλων.
Η εμβέλεια πτήσης αυτού του τύπου UAV είναι στα 300 χιλιόμετρα και η δυνατότητα του drone να μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με βιολογικές ενώσεις, αποτελούν πραγματική απειλή ότι τα βιολογικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο ρωσικό έδαφος.

Biden: Η Ουκρανία νικάει αλλά δεν κερδίζει – Οι ρώσοι κατέστρεψαν 5.000 Ουκρανικά άρματα μάχης

Η Δύση είναι συνεργός στα εγκλήματα της Ουκρανίας… αναφέρουν οι ρώσοι αξιωματούχοι… ενώ ο αμερικανός Πρόεδρος Biden δηλώνει ότι η Ουκρανία νικάει αλλά δεν κερδίζει τον πόλεμο με την Ρωσία…
Εν τω μεταξύ σοκάρουν τα στοιχεία αφού οι Ουκρανοί έχουν χάσει 5.000 άρματα μάχης και κάθε είδους τεθωρακισμένο, έχουν υποστεί ζημιά στο 75% των τεθωρακισμένων τους από τις ρωσικές δυνάμεις…

Biden: «Η Ουκρανία νικά τη Ρωσία αλλά δεν κερδίζει τον πόλεμο»

Η Ουκρανία «νικάει» τη Ρωσία αλλά δεν κερδίζει ακόμα τον πόλεμο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden.
Αυτό που έκανε ο Putin στην Ουκρανία «είναι ντροπιαστικό με τις επιθέσεις σε νοσοκομεία και σχολεία: είναι εξωφρενικό», αναφερόμενος σε πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στο Kharkiv από όπου αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα.
Στις νέες επιθέσεις χτυπήθηκαν και νοσοκομεία.

Η δύση συνεργός στα εγκλήματα της Ουκρανίας

Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία καθιστούν τη Δύση συνεργό στα εγκλήματα της Ουκρανίας ανέφερε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη
Δίνοντας πυραύλους μεγάλης εμβέλειας και εκτοξευτές ρουκετών η Δύση καθίσταται συνεργός στα εγκλήματα της Ουκρανίας κατά των αμάχων».
«Είναι αηδιαστικό ότι οι προμήθειες όπλων είναι ένα επικερδές επιχειρηματικό έργο για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πού είναι οι περιβόητες «δυτικές αξίες» ανέφερε.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πάνω από 5.000 ουκρανικά τεθωρακισμένα

Πάνω από 5.000 τανκς, άλλα τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Καταστράφηκαν επίσης συνολικά 293 αεροσκάφη, 155 ελικόπτερα, 1.981 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 375 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα
Πιο συγκεκριμένα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν πάνω από 5.000 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Επίσης κατέστρεψαν οι ρώσοι 293 ουκρανικά αεροσκάφη, 155 ελικόπτερα, 1.981 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 375 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 5.022 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 837 οχήματα μάχης πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, 3.397 οχήματα πυροβολικού πεδίου, 58 ειδικά πυροβόλα έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Μεγάλο πλήγμα στις Ουκρανικές ταξιαρχίες

Τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες χάνουν περίπου 200 στρατιώτες στην περιοχή Zaporozhye.
Τέσσερις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν το τελευταίο 24ωρο περίπου 200 στρατιωτικούς στο Donetsk και στην περιοχή Zaporozhye σε μαζικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων.
Επιπλέον, περισσότεροι από 110 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 οπλικά συστήματα καταστράφηκαν από χτυπήματα του ρωσικού στρατού σε ουκρανικές θέσεις στο Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν περίπου 180 στρατιωτικούς στόχους του ουκρανικού στρατού τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό οβιδοφόρο M777 των 155 mm κοντά στο Kramatorsk, καθώς και ένα ραντάρ S-300 και ένα σύστημα ραντάρ.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη με οπλικά συστήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών, κατέρριψαν 8 UAV ενώ 8 πύραυλοι HIMARS καταστράφηκαν στην περιοχή Novaya Kakhovka στην πόλη Kherson
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο Kharkiv, όπου είχαν αποθηκευτεί πάνω από 7.500 βλήματα για δυτικά συστήματα πυροβολικού.
Εξάλλου, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 8 UAV στις περιοχές Kharkiv και Donetsk.

Απέκρουσαν επιθέσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν την επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Kherson.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξόντωσαν στρατιώτες και κατέστρεψαν στρατιωτικό εξοπλισμό μονάδων της 28ης Μηχανοκίνητης και 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου του ουκρανικού στρατού
«Στην κατεύθυνση Nikolayev-Krivoy Rog, οι Ουκρανοί έκαναν ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες με τρεις ομάδες τακτικών μονάδων της 60ης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού υποστηριζόμενες από έξι άρματα μάχης στις περιοχές Mirolyubovka, Malaya Seideminukha και Belogorka στην περιοχή Kherson.
Όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν επιτυχώς από μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Στο πεδίο της μάχης

Η Ρωσία έπληξε την 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Ουκρανίας κοντά στο Belogorki με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την 79η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας κοντά στο Nikolaev.
Επίσης έπληξαν την 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας κοντά στο Kirovo.
Η Ρωσία έπληξε την 54η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας κοντά στο Spornoye με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Η Ρωσία έπληξε την 14η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας κοντά στο Chuguyev.
Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικά μέσα της Ουκρανίας κοντά στο Kramatorsk καθώς και στο Kharkiv.
Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Oskil.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 8 ουκρανικά drones κοντά στο Maliyevka, Yagodnoye στην περιοχή Kharkov, Lebedyovka στο Luhansk, Tokmak, Chervonoarmeyskoye στην περιοχή Zaporozhye, Vladimirovka και Antonovka στο Donetsk.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 8 πυραύλους HIMARS κοντά στη Novaya Kakhovka στην περιοχή Kherson και στην πόλη Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του ηλεκτρικού σταθμού Donbasskaya στα νότια του Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των Ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού συνεχίζονται κοντά στην πόλη Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του Ουκρανικού και του ρωσικού στρατού συνεχίζονται κοντά στην πόλη Lyman.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο των πόλεων Sviatohirsk και Sosnove.
vv6.jpg

vv7.jpg

vv1_18.png

vv2_18.png
vv3_14.png

vv4_15.png
vv5_13.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης