Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jason Trennert (Strategas CEO): Η Fed θα δυσκολευτεί να αποφύγει την ύφεση

Jason Trennert (Strategas CEO): Η Fed θα δυσκολευτεί να αποφύγει την ύφεση
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Strategas πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός για να είναι ρεαλιστική μια ήπια προσγείωση, σε αντίθεση με το 1994 όταν ο πληθωρισμός ήταν πολύ χαμηλότερος.
Η Federal Reserve θα δυσκολευτεί να αποφύγει την ύφεση ενώ θα αυξήσει τα επιτόκια αναφοράς για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Strategas, Jason Trennert.

Η ΕΚΤ και ο υψηλός πληθωρισμός

Η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την επόμενη απόφασή της για αυξήσεις επιτοκίων μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης πολιτικής της αυτή την Τετάρτη.
Ο Trennert μιλώντας στο CNBC τη Δευτέρα, σημείωσε, ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός για να είναι ρεαλιστική μια ήπια προσγείωση.
«Υπήρξαν πολύ λίγες περιπτώσεις στις οποίες ο πληθωρισμός έφτασε στο 8 ή 9% όπου η Fed μπόρεσε να τον μειώσει χωρίς να προκαλέσει ύφεση», είπε ο Trennert.
Επιπροσθέτως υπογράμμισε, ότι η σύγκριση του τρέχοντος περιβάλλοντος με το 1994, όταν η Fed έκανε μια ήπια προσγείωση εν μέσω ενός κύκλου σύσφιξης, δεν είναι ακριβής επειδή ο πληθωρισμός ήταν μόνο περίπου 3%.
«Μου φαίνεται ότι η υπόθεση λειτουργίας πρέπει να είναι ότι είναι πιθανό να υπάρξει ύφεση το 2023», είπε ο Trennert.
Μια τυπική ύφεση βλέπει τα κέρδη να μειώνονται κατά 30%, κάτι που δεν είναι «ιδιαίτερα μεγάλη εξέλιξη για τις μετοχές», κατέληξε ο Trennert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης