Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν καλύτερη απόδοση από τα junk ομόλογα της Κίνας

Πρωτοφανές: Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν καλύτερη απόδοση από τα junk ομόλογα της Κίνας
Οι Κινέζοι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν υψηλότερες αποδόσεις στο χρηματοοικονομικό ασφαλές καταφύγιο του κόσμου χωρίς να αναλάβουν πιστωτικό κίνδυνο ή να ανησυχούν για την υποτίμηση του γιουάν.
Σχετικά Άρθρα

Τρία πράγματα μάθαμε την περασμένη εβδομάδα τα οποία μας εξέπληξαν και αφορούν τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου:

  1. Η απόκλιση που ασκούν πολιτική οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ήταν τόσο ακραία που οδήγησε σε άλλο ένα ορόσημο στην αγορά ομολόγων.

Καθώς η Κίνα διατηρεί το κόστος δανεισμού εξαιρετικά χαμηλό, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν κάτω από αυτές των αμερικανικών ομολόγων για πρώτη φορά από το 2007.
1_177.jpg
Τα πενταετή εταιρικά ομόλογα με αξιολόγηση AA, δηλαδή το κινεζικό ισοδύναμο μη επενδυτικού χρέους, απέδωσαν 3,61% την περασμένη Πέμπτη, έναντι 3,67% για τα πενταετή ομόλογα των ΗΠΑ.
Με άλλα λόγια, οι Κινέζοι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν υψηλότερες αποδόσεις στο χρηματοοικονομικό ασφαλές καταφύγιο του κόσμου χωρίς να αναλάβουν πιστωτικό κίνδυνο ή να ανησυχούν για την υποτίμηση του γιουάν.
Ομολογουμένως, δεδομένων των αυστηρών ελέγχων κεφαλαίων, αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.
Ωστόσο, η απόκλιση της πολιτικής εξηγεί γιατί το γιουάν θα ήταν υπό πίεση.
2_245.jpg

2. Το κινεζικό νόμισμα έσπασε το 7 γιουαν ανά δολάριο για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Βοηθά το γεγονός ότι το PBOC έχει ρυθμίσει δυνατά τη στερέωση για να επιβραδύνει την ολίσθηση.

3. Τα οικονομικά στοιχεία της Παρασκευής 16/9 έδειξαν κάποια σημάδια σταθεροποίησης.

Αλλά χωρίς βελτιώσεις στην αγορά κατοικίας και αλλαγή στην πολιτική Covid, είναι δύσκολο να δούμε κάποια ουσιαστική ανάκαμψη.
Οι οικονομολόγοι της UBS είναι από τους τελευταίους που μείωσαν τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ κάτω από το 3%, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 2,7%.
3_199.jpg
Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών China Bull: «Εκτός εάν η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη μπορεί να διευρυνθεί και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η ανάκαμψη σύντομα θα εξαντληθεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης