Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 283 μέρες χωρίς τεχνολογική IPO στη Wall Street

Σχεδόν 283 μέρες χωρίς τεχνολογική IPO στη Wall Street
Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ επηρεάστηκε φέτος από τη μάχη της Federal Reserve να μειώσει τον πληθωρισμό μέσω επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων
Η πτώση των διεθνών αγορών από την αρχή του έτους έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη "ξηρασία" στις εισαγωγές εταιριών στις ΗΠΑ αυτόν τον αιώνα, με τους ειδικούς να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τον ρυθμό της αναζωπύρωσης της δρατσηριότητας.
Η Τετάρτη θα σηματοδοτήσει 238 ημέρες χωρίς τεχνολογική IPO αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ που σημειώθηκαν μετά την οικονομική κρίση του 2008 και το κραχ της dotcom στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με έρευνα της Morgan Stanley.

Ο ρόλος της Fed

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ επηρεάστηκε φέτος από τη μάχη της Federal Reserve να μειώσει τον πληθωρισμό μέσω επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.
Τα υψηλότερα επιτόκια έπληξαν τις αποτιμήσεις των μετοχών μειώνοντας την αξία των μελλοντικών κερδών και πυροδοτώντας φόβους ότι η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση.
Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας κυριάρχησαν στην αγορά IPO του περασμένου έτους που έσπασε το ρεκόρ και απολάμβαναν μερικά από τα μεγαλύτερα κέρδη κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής έκρηξης, αλλά έχουν επίσης πληγεί δυσανάλογα από το φετινό sell-off.
Ο Nasdaq Composite έχει υποχωρήσει σχεδόν 28% μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με πτώση λίγο πάνω από 19% στον S&P 500, ενώ ο δείκτης IPO της Renaissance, ο οποίος παρακολουθεί τις αμερικανικές εταιρείες που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο τα τελευταία δύο χρόνια, είναι χαμηλότερα κατά 45%.
«Υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα στην αγορά αυτή τη στιγμή και η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της αγοράς IPO», δήλωσε ο Matt Walsh, επικεφαλής των κεφαλαιαγορών τεχνολογίας μετοχών της SVB Securities.
«Πιστεύω ότι θα χρειαστεί να δούμε κάποια σταθεροποίηση στις προοπτικές και οι επενδυτές να επανέλθουν για να αγοράσουν υπάρχοντες δημόσιους τίτλους προτού είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν περαιτέρω στην καμπύλη κινδύνου και να αγοράσουν στις τεχνολογικές IPO».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης