Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morawiecki (πρωθυπουργός): Η Πολωνία θα αντισταθεί σθεναρά στο «πάγωμα» των πόρων της ΕΕ για οποιοδήποτε κράτος

Morawiecki (πρωθυπουργός): Η Πολωνία θα αντισταθεί σθεναρά στο «πάγωμα» των πόρων της ΕΕ για οποιοδήποτε κράτος

Δεν υπάρχουν αντίσοιχα στοιχεία για την Πολωνία όσον αφορά τη διαφθορά, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vera Jourova

Σχετικά Άρθρα

Η Πολωνία θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε ενέργεια ευρωπαϊκών θεσμών που στοχεύει να στερήσει πόρους από οποιoδήποτε χώρα-μέλος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συνέστησε το πάγωμα ορισμένων κονδυλίων της ΕΕ στην Ουγγαρία εξαιτίας των μομφών για διαφθορά στις δημόσιες σύμβασης.
Με τη σειρά του,η αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι στην περίπτωση της Πολωνίας «δεν υπήρχαν στοιχεία» και «η κατάσταση εξετάζεται».

Τα κεφάλαιο

Η Κομισιόν παραδέχεται ότι δεν υπάρχει λόγος να κινηθεί η διαδικασία κατά της Πολωνίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αυτά είναι καλά νέα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.
«Τονίζω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθούν κονδύλια από την Πολωνία, αλλά αναμένω ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους νέα κεφάλαια θα μεταφερθούν επίσης από τα επενδυτικό προϋπολογισμό της ΕΕ – πρόσθεσε.

Εξετάζεται η κατάσταση

Με τη σειρά της, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vera Jourova,, δήλωσε στο Polsat News ότι η κατάσταση στην Πολωνία εξετάζεται.
Προκειμένου να κινηθεί μια τέτοια διαδικασία στην περίπτωση της Πολωνίας, δεν είχαμε αρκετά στοιχεία για διαφθορά, σύγκρουση συμφερόντων και υπαρπαγή δημόσιων πόρων που δεν διώκεται από την εισαγγελία, και αυτός είναι ο κύριος σκοπός αυτών των διατάξεων, επισήμανε η Επιτρόπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης