Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Veto από την Le Pen στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προτείνει ο Macron

Γαλλία: Veto από την Le Pen στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προτείνει ο Macron
Δυσκολίες για το Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron να «περάσει» από το Κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2023
Σχετικά Άρθρα

To κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς Rassemblement National θα καταψηφίσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τον προϋπολογισμό του 2023, δήλωσε η επικεφαλής του Marine Le Pen, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.
«Θα αντιταχθούμε στα σχέδια συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Emmanuel Macron που είναι άδικα και θα διχάσουν (τη χώρα)» είπε χαρακτηριστικά η Le Pen σε συγκέντρωση του κόμματος στο Καπ ντ’ Αγκντ στη νότια Γαλλία.
Ο Macron θέλει να ξεκινήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αφορούν κυρίως την προοδευτική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, το επόμενο καλοκαίρι.

Απώλεια της πλειοψηφίας

Η ακροδεξιά της Γαλλίας σημείωσε ιστορική επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, αυξάνοντας τους βουλευτές της σε 89, από οκτώ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, και εδραιώνοντας την άνοδο του κόμματος από το περιθώριο στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Με τις εκλογές του Ιουνίου, το Rassemblement National έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, αρνούμενο στους κεντρώους του Macron την απόλυτη πλειοψηφία που θα βοηθούσε να περάσει με ευκολία τις μεταρρυθμίσεις του.
Ο προϋπολογισμός του 2023 πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης