Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Lega, Ιταλία): Έτσι θα κυβερνήσουμε τη χώρα - Η πολιτική συμφωνία της Δεξιάς συμμαχίας

Salvini (Lega, Ιταλία):  Έτσι θα κυβερνήσουμε τη χώρα - Η πολιτική συμφωνία της Δεξιάς συμμαχίας

Το πολιτικό πρόγραμμα της επικείμενης δεξιάς κυβέρνησης συνεργασίας των Salvini, Meloni, Berlusconi παρουσιάστηκε από την γραμματέα της Lega, Matteo Salvini

Σχετικά Άρθρα
Τις έξι κύριες δεσμεύσεις του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου και με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας παρουσίασε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ποντίντα της βόρειας Ιταλίας ο γραμματέας της Lega Matteo Salvini, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για νέες οικονομικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των λογαριασμών της ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, την έγκριση μεταρρύθμισης που να ενισχύει την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αυστηροποίηση των νόμων για το μεταναστευτικό, την υιοθέτηση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, τη μείωση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότηση και τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
«Scripta manent, τα γραπτά μένουν.
Οι υπουργοί και περιφερειάρχες μας υπογράφουν σήμερα τις συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις», τόνισε ο Salvini.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην συγκέντρωση της Ποντίντα συμμετέχουν την ώρα αυτή 100.000 υποστηρικτές της lega.

Η πρωθυπουργία

Η δεξιά Lega στοχεύει να κερδίσει τη θέση του πρωθυπουργού όταν η χώρα διεξαγάγει εκλογές την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ο ηγέτης της mettero Salvini στην ετήσια συγκέντρωση του κόμματός του στη βόρεια Ιταλία την Κυριακή 18/9.
Μια συμμαχία δεξιών κομμάτων, , αναμένεται ευρέως να κερδίσει με άνεση τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις αναγωγές των δημοσκοπήσεων.
Αλλά είναι πιθανό να είναι μια γλυκόπικρη στιγμή για τον Salvini, ο οποίος είδε τη θέση του ως αδιαμφισβήτητου ηγέτη της δεξιάς να κατακτάται από τη Giorgia Meloni των «Αδελφών της Ιταλίας».
«Για μένα, θα ήταν περηφάνια, χαρά, συγκίνηση να λάβω την εντολή από εσάς και τον Πρόεδρο Segrio Mattarrella για την πρωθυπουργίας αυτής της εξαιρετικής χώρας», είπε ο Salvini ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.

Eπιδόσεις

Το εθνικιστικό κόμμα Fratelli d'Italia της Meloni προβλέπεται να λάβει περίπου το 25% των ψήφων, ενώ η Lega βρίσκεται περίπου στο 12%, από 34% σε εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019.
Η Lega επέστρεψε στην Ποντίδα - όπου πραγματοποίησε το πρώτο της ετήσιο ράλι το 1990 - μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Αυτονομία στις περιφέρειες

Ο Salvini υποσχέθηκε ότι εάν η Lega θα πιέσει για αυτονομία για τις περιφέρειες, δίνοντάς τους περισσότερο λόγο για το πώς δαπανώνται οι τοπικά αυξημένοι φόροι - κάτι για το οποίο η Meloni εμφανίστηκε διστατική
«Η αυτονομία επιβραβεύει αυτούς που κυβερνούν καλά και βοηθά τους πολίτες γιατί αφαιρεί τη μάσκα από όσους σε έκτακτη ανάγκη λένε ότι πάντα φταίνε οι άλλοι», είπε.

«Πρώτα οι Ιταλοί»

Ο Σαλβίνι, 49 ετών, ανοικοδόμησε το κατεστρεμμένο κόμμα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από εννέα χρόνια, αντικαθιστώντας τις παλιές κραυγές για την ανεξαρτησία του Βορρα με το σύνθημα «Πρώτα οι Ιταλοί» και αντικαθιστώντας τις φωνές κατά της Ρώμης με μομφές που απευθύνονται στις Βρυξέλλες.
Η στρατηγική του φάνηκε να λειτουργεί, με τη Lega να σχηματίζει κυβέρνηση συνασπισμού το 2018 και τον ίδιο τον Salvini να γίνεται υπουργός Εσωτερικών.
Αλλά η στήριξη που παρείχε στον εκλεκτό των αγορών  Mario Draghi επετρεψε στον σύμμαχό του Meloni να τον ξεπεράσει στις επιδόσεις.

Ενότητα

Στην ομιλία του, ο Salvini υποσχέθηκε να καταργήσει τον φόρο των 90 ευρώ που πληρώνουν οι Ιταλοί ετησίως για να χρηματοδοτήσουν τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RAI και να αναζωογονήσουν τα μικρά χωριά καθιστώντας τα αφορολόγητη ζώνη ακινήτων.
Ορκίστηκε επίσης να μείνει πιστός στη συμμαχία με την Meloni και το Berlusconi.
«Η Giorgia, ο SIvio και εγώ έχουμε την ίδια άποψη σχεδόν για τα πάντα και για πέντε χρόνια θα κυβερνήσουμε καλά μαζί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης