Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομαδικοί τάφοι: Ανεξάρτητοι αναλυτές καταρρίπτουν τους ουκρανικούς ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα πολέμου

Ομαδικοί τάφοι: Ανεξάρτητοι αναλυτές καταρρίπτουν τους ουκρανικούς ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα πολέμου
Ανεξάρτητοι αναλυτές υποστηρίζουν, πως δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στους ομαδικούς τάφους, αντίθετα με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς
Σχετικά Άρθρα

Το καθεστώς Zelensky ισχυρίζεται, πως οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην περιοχή του Kharkiv και στο Izyum.Οι αποκλίσεις στους ουκρανικούς ισχυρισμούς, δεδομένου επίσης ότι υπάρχει εδώ και καιρό ένας άγριος «προπαγανδιστικός πόλεμος» που μαίνεται από όλες τις πλευρές που είναι χαρακτηριστικός κάθε πολέμου, οδήγησε αρκετούς ανεξάρτητους αναλυτές να εξετάσουν τις συνθήκες γύρω από το Izyum.
Για παράδειγμα, ο ιστότοπος ανάλυσης Moon of Alabama καταλήγει μετά από μια λεπτομερή ματιά στους ισχυρισμούς για «ομαδικούς τάφους» ότι «δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο με αυτό το νεκροταφείο.
Κατά τη διάρκεια ενός πολέμου άνθρωποι και από τις δύο πλευρές πεθαίνουν.
Οι άμαχοι υποφέρουν όσο οι στρατιώτες πολεμώντας γύρω τους συνεχίζεται».
«Η πόλη είχε υπερασπιστεί σθεναρά από τους Ουκρανούς και χρειάστηκε ο ρωσικός στρατός ολόκληρο τον Μάρτιο για να την καταλάβει», συνεχίζει.

Ομάδα ερευνητών

Επί του παρόντος, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι έχουν στείλει μια ιατροδικαστική ομάδα ερευνητών για να εξετάσουν αυτό που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι είναι ένας «ομαδικός τάφος» που έχει απομείνει μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη Izyum στα ανατολικά.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έσπευσε να δηλώσει ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνομιλίες με τα κράτη των G-7 για τη σύσταση δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου που θα ερευνήσει και θα τιμωρήσει τη Ρωσία και τους ανώτατους αξιωματούχους και τους στρατιωτικούς ηγέτες της για «εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής.
Ο Zelensky σε δηλώσεις του την Παρασκευή (17/9) ισχυρίστηκε ότι «θάλαμοι βασανιστηρίων» που χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων βρέθηκαν στην πρώην ρωσοκρατούμενη περιοχή.
Όπως και με τους ισχυρισμούς γύρω από τη Bucha πριν, οι μαζικοί τάφοι έγιναν γρήγορα πρωτοσέλιδα στη Δύση.

Πυρά πυροβολικού

Πολλά από τα θαμμένα θύματα πιθανότατα σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού. Δεν υπάρχει τρόπος να πούμε από ποια πλευρά προήλθαν τα πυρά, αναφέρουν οι ειδικοί.
Εν μέσω συνεχιζόμενων εκκλήσεων για διεθνή έρευνα σχετικά με το τι συνέβη στο Izyum και σε άλλα μέρη όπου οι ρωσικές δυνάμεις απωθήθηκαν πρόσφατα εν μέσω της αντεπίθεσης της Ουκρανίας στα ανατολικά, το Κρεμλίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πραγματοποίησε τις υποτιθέμενες φρικαλεότητες.
Ενώ βρισκόταν στο Ουζμπεκιστάν για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν αναφέρθηκε άμεσα στους ισχυρισμούς, αλλά τόνισε ότι η Ρωσία «δεν βιάζεται» όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της κατά τη διάρκεια της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.
grave.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης