Διεθνή

Η Le Pen προειδοποιεί: Γεωπολιτικό λάθος οι κυρώσεις στη Ρωσία – Επικίνδυνη η πολιτική της ΕΕ, αντιδρούν οι εθνικές δυνάμεις

Η Le Pen προειδοποιεί: Γεωπολιτικό λάθος οι κυρώσεις στη Ρωσία – Επικίνδυνη η πολιτική της ΕΕ, αντιδρούν οι εθνικές δυνάμεις
Σύμφωνα με τη Le Pen, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται «αυτοκρατορική»
Σχετικά Άρθρα

Η Marine Le Pen, η ηγέτιδα του κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» της Γαλλίας επικρίνει τη συμμετοχή του Παρισιού στις αντιρωσικές κυρώσεις ως γεωπολιτικό λάθος.
«Η Γαλλία έκανε ένα γεωπολιτικό λάθος συμμετέχοντας στις ακατάλληλες και άστοχες κυρώσεις κατά της Ρωσίας», είπε σε συνέδριο του κόμματος την Κυριακή (18/9/2022).
Σύμφωνα με τη Le Pen, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται «αυτοκρατορική».

Αντιδρούν οι εθνικές δυνάμεις

«Η επικίνδυνη και πολεμική θέση των Βρυξελλών αποκρούεται όλο και περισσότερο από εκείνες τις δυνάμεις στα κράτη - μέλη που δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η τάση φαίνεται στις διαθέσεις των ψηφοφόρων στη Σουηδία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Η Le Pen έκανε λόγο για την «μεγάλη επιστροφή των εθνών της Ευρώπης» «αδυσώπητη», για μια «πολιτική επανάσταση» και «μια αποκήρυξη μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης» που «δεν είναι πλέον καν ομοσπονδιακή, αλλά αυτοκρατορική».
Υπενθύμισε ότι στις εκλογές του Ιουνίου στη Γαλλία το κόμμα της έχει κερδίσει έδρες σε 80 εκλογικές περιφέρειες.
«Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας στα 50 χρόνια ύπαρξης του κόμματος», τόνισε.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Donbass.

Επίθεση Le Pen για μεταναστευτικό

H Le Pen άσκησε δριμεία κριτική στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που ο Emmanuel Macron σκοπεύει να επιταχύνει αυτό το φθινόπωρο μέσω του νομοσχεδίου χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (PLFSS).
Μια μεταρρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε «άκαιρη, άδικη και πιθανόν να προκαλέσει περιττούς διχασμούς».
Επίσης επιτέθηκε στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
«Το σύμφωνο μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει «την καθιέρωση αναγκαστικών μετεγκαταστάσεων μεταναστών σε όλη την Ευρώπη», είπε. «Λοιπόν, ο Macron ανακοινώνει ότι θέλει να το επιβάλει χωρίς καθυστέρηση σε ολόκληρη τη Γαλλία (…). Μετανάστευση (…), υπάρχει μόνο η Εθνική Συσπείρωση για να την αντιταχθεί.
Περιγράφοντας την κατάσταση ασφαλείας ως «κρίσιμη σε ορισμένα γαλλικά διαμερίσματα», έστειλε την υποστήριξή της ιδιαίτερα στο νησί Mayotte και την «κόλαση ασφαλείας» του.
Υποστήριξη που έρχεται τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση των εκλεγμένων αξιωματούχων του Mayotte να κλείσουν σχολεία και διοικήσεις για να διαμαρτυρηθούν για την ανασφάλεια στο νησί και το ξέσπασμα της βίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης