Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Λονδίνο ο Joe Biden για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν θα συναντηθεί με τη Liz Truss την Κυριακή 18/9

Στο Λονδίνο ο Joe Biden για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν θα συναντηθεί με τη Liz Truss την Κυριακή 18/9

Στην δημόσια κηδεία τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 θα παραστούν σχεδόν 100 πρόεδροι και αρχηγοί κυβερνήσεων

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος Joe Biden και η σύζυγός του Jill Biden, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, αναχωρώντας από την Ουάσινγκτον χωρίς τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν λαμβάνουν μέρος στην τελετή.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η βασιλική πρόσκληση για την κηδεία, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, ήταν μόνο για τους Biden.
Ο προεδρος των ΗΠΑ θα έχει διμερή συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Liz Truss στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, αντί να συναντηθεί στο Λονδίνο την Κυριακή, ανακοίνωσε το γραφείο της το Σάββατο.
Την Κυριακή 18/9 το ζεύγος Biden αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ και στη συνέχεια θα υπογράψουν το επίσημο βιβλίο συλλυπητηρίων πριν παρευρεθούν σε δεξίωση που θα παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος.
Στην κρατική κηδεία τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 θα παραστούν σχεδόν 100 πρόεδροι και αρχηγοί κυβερνήσεων.

Συναντήσεις με την Liz Truss

Ορισμένοι ξένοι ηγέτες έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με την Liz Truss, η οποία διαδέχθηκε τον Boris Johnson στην πρωθυπουργία της Βρετανίας νωρίτερα αυτό το μήνα.
Το Σάββατο 17/9 η Truss συνομίλησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το γραφείο της.
Το Σάββατο 17/9 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης