Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οργισμένοι και σοκαρισμένοι οι καταναλωτές από τους υπέρογκους ενεργειακούς λογαριασμούς

Γερμανία: Οργισμένοι και σοκαρισμένοι οι καταναλωτές από τους υπέρογκους ενεργειακούς λογαριασμούς
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές και οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ
Σχετικά Άρθρα

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη Γερμανία χρειάστηκαν να χειριστούν μια αύξηση στα τηλεφωνήματα οργισμένων ή και απελπισμένων καταναλωτών, που βλέπουν τους ενεργειακούς λογαριασμούς να έχουν εκτοξευθεί.
Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας, η E.ON, έχει αυξήσει την ικανότητά της να χειρίζεται κλήσεις από καταναλωτές που σοκάρονται όταν ανακαλύπτουν πόσο έχουν αυξηθεί οι λογαριασμοί ενέργειας τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το Reuters.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές και οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι, αφού η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου και έκλεισε επ' αόριστον τον βασικό αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, Nord Stream, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Μερικοί γίνονται επιθετικοί από απογοήτευση, άλλοι κλαίνε και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», είπε στο Reuters ο Ingbert Liebing, επικεφαλής του οργανισμού κοινής ωφελείας VKU, σχολιάζοντας την απότομη αύξηση των κλήσεων πελατών στα κέντρα εξυπηρέτησης των εταιρειών κοινής ωφελείας.

Ο επιπλέον φόρος

Εκτός από τους ήδη υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, οι Γερμανοί πελάτες θα έχουν επιπλέον χρέωση από τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδίου για την εφαρμογή της λεγόμενης εισφοράς φυσικού αερίου στους καταναλωτές, προκειμένου να βοηθηθούν οι εταιρείες ενέργειας.
Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιβάλει φόρο φυσικού αερίου στους καταναλωτές από την 1η Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο του 2024, καθώς στοχεύει να βοηθήσει τους παρόχους ενέργειας και τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν με τη χαμηλή παροχή ρωσικού φυσικού αερίου και τις πολύ ακριβές εναλλακτικές λύσεις.
Ο νέος φόρος φυσικού αερίου πρόκειται να κοστίσει στις γερμανικές οικογένειες, οι οποίες θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό για τον φόρο, επιπλέον 500 δολάρια το χρόνο.

Πακέτο διάσωσης

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τον μεγαλύτερο γερμανικό εισαγωγέα φυσικού αερίου, την Uniper, για να αυξήσει πιθανώς το μερίδιο του 30% στην εταιρεία σε πλειοψηφική συμμετοχή ή να κρατικοποιήσει την εταιρεία.
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε τον Ιούλιο σε ένα πακέτο διάσωσης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τον ενεργειακό κολοσσό, ο οποίος ταράζεται από τη μειωμένη παροχή ρωσικού φυσικού αερίου και την εκτίναξη των τιμών του μη ρωσικού φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το πακέτο, η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε το 30% των μετοχών της Uniper και διέθεσε περαιτέρω κεφάλαια για να βοηθήσει την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης