Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo
Τον Αύγουστο o Pompeo είχε πει ότι θα διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα «ανεξάρτητα από το ποιος αποφασίσει να συμμετάσχει», συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Donald Trump

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo αποκάλυψε στο Ιλινόις αυτή την εβδομάδα ότι ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος κατά τις εκλογές του 2024.
«Έχουμε μια ομάδα στην Αϊόβα, μια ομάδα στο Νιου Χάμσαϊρ και τη Νότια Καρολίνα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Κάνουμε τα πράγματα που θα έκανε κανείς για να ετοιμαστεί», είπε ο Pompeo σε 1.100 άτομα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σικάγο, σύμφωνα με το Politico.
Ο Pompeo πρώην υπουργός Εξωτερικών και διευθυντής της CIA υπό τον Trump, έκανε τα σχόλια μιλώντας στο Navy SEAL Foundation Midwest Evening of Tribute το βράδυ της Τρίτης (13/9).
Δεν είναι μυστικό ότι ο Pompeo σχεδίαζε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024.

Κόντρα στον Trump;

Τον Αύγουστο είχε πει ότι θα διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα «ανεξάρτητα από το ποιος αποφασίσει να συμμετάσχει», συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Donald Trump.
«Θα πάρουμε την απόφασή μας με βάση το αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι η σωστή επιλογή για να υπηρετήσουμε τις ΗΠΑ», είπε ο Pompeo στα τέλη Αυγούστου.
«Αν καταλήξω να πιστέψω ότι πρέπει να γίνω πρόεδρος, ότι έχω κάτι να προσφέρω στον αμερικανικό λαό, θα θέσω υποψηφιότητα ανεξάρτητα από το ποιος αποφασίσει να μπει και ποιος άλλος αποφασίσει να μην μπει στον αγώνα».
Ο Pompeo δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για το αν θα είναι υποψήφιος.
Ο Trump και άλλοι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι ομοίως δεν έχουν πει επισήμως εάν θα είναι υποψήφιοι, αν και ο πρώτος έχει αφήσει έντονα να εννοηθεί ότι θα το κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης