Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Στη Ν. Υόρκη για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ο Αναστασιάδης – Σειρά συναντήσεων

Κύπρος: Στη Ν. Υόρκη για τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ο Αναστασιάδης – Σειρά συναντήσεων
Ο Ν. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Στη Νέα Υόρκη για την 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αρχίζει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, ενώ θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο κ. Αναστασιάδης τη Δευτέρα, 19/9 θα βρίσκεται στο Λονδίνο, στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ, για να παρευρεθεί στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' και κατόπιν, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κ. Αναστασιάδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στο περιθώριο των εργασιών, θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Α. Guterres.
Το Κυπριακό, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η έλλειψη βούλησης από την άλλη πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων, καθώς και θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις
Ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη, θα έχουν συναντήσεις και με άλλους ηγέτες και αξιωματούχους κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τους μόνιμους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ θα συναντηθεί με οργανώσεις της Ομογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης