Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, μετά την ιστορική «βουτιά» της FedEx - Ο S&P 500 στο -0,72%, ο Nasdaq -0,90%

Αρνητικά πρόσημα στη Wall, μετά την ιστορική «βουτιά» της FedEx - Ο S&P 500 στο -0,72%, ο Nasdaq -0,90%
Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,44% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,85%

Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα Παρασκευή 16/9 οι αμερικανικοί δείκτες, με την τελευταία προειδοποίηση της FedEx για την παγκόσμια οικονομία να έχει σκιάσει μια ούτως ή άλλως αρνητική εβδομάδα, καθώς πρόσθεσε ένα ακόμη σημάδι ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει στην ύφεση.
Οι μετοχές της FedEx υποχώρησαν 24% αφού η εταιρεία αποστολών απέσυρε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος και είπε ότι θα εφαρμόσει πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη υποχώρηση του παγκόσμιου όγκου  αποστολών καθώς η παγκόσμια οικονομία «επιδεινώθηκε σημαντικά».
3_198.jpg

Οι μετοχές των μεταφορών θεωρούνται συνήθως ως κορυφαίος οικονομικός δείκτης, επομένως η ανακοίνωση της FedEx μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερες μειώσεις στους βασικούς δείκτες.

Ο παγκόσμιος κολοσσός στον τομέα των μεταφορών ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών και έσοδα 23,5 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, με τα κέρδη στα 2,65 δολάρια ανά μετοχή.
Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 24,9 δισ. δολάρια και κέρδη 5,39 δολάρια ανά μετοχή.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+1,4%) και Amgen (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-4,2%) και American Express (-2,6%).

Στο ταμπλό

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  έκλεισε με πτώση  -0,45%, στις 30.822 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με τπώση  -0,72%, στις 3.873 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση  -0,90%, στις 11.448 μονάδες

wall_klisimo.PNG
Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,44% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,85%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0009 δολ.

Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο 2022

Σε υψηλό μηνών διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταγράφει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον Σεπτέμβριο 2022, μένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διατηρώντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία «ροκανίζουν» τις δαπάνες των πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

2_242.jpg

Οι 59,5 μονάδες είναι το υψηλότερο σημείου του δείκτη για τους τελευταίους 5 μήνες.

  • Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,8 μονάδες έναντι 58,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59,4 μονάδες.
  • Ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε στις 59,9 μονάδες από τις 58 μονάδες του Αυγούστου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59 μονάδες.
  • Ο δείκτης που μετρά τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο ανήλθε στο 4,6% έναντι 4,8% τον Αύγουστο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.
  • Ο δείκτης που μετρά τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα επόμενα 5 χρόνια διαμορφώθηκε στο 2,8% από το 2,9% του Αυγούστου.

1_176.jpg


Buffett: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα επιμείνει, πώς να κινηθούν οι επενδυτές

Οι αγορές στις ΗΠΑ πλέον τοποθετούνται στο σενάριο του επίμονου πληθωρισμού, με τη Federal Reserve να σπεύδει να αυξήσει τα επιτόκια με την προσδοκία να τον θέσει υπό έλεγχο.
Η δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων του πληθωρισμού έχει επίσης επιβεβαιώσει τις πεποιθήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα.
Αλλά, συνολικά, οι αυξανόμενες τιμές και τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν τις πιθανότητες σοβαρής ύφεσης στο εγγύς μέλλον.
Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές τώρα, για να προστατευτούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ίσως η πιο εύκολη αμυντική στάση που πρέπει να τηρήσει κανείς είναι η μετάβαση σε μετοχές μερισμάτων «αντί ύφεσης».
Ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett είναι επί μακρόν υποστηρικτής αυτής της στρατηγικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης