Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eνεργειακή κρίση: Η Ιταλία ενέκρινε πακέτο στήριξης 14 δισ. ευρώ

Eνεργειακή κρίση: Η Ιταλία ενέκρινε πακέτο στήριξης 14 δισ. ευρώ
Ύψους 14 δισ. ευρώ είναι το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Nέο πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με τον Ντράγκι, «στο σύνολό τους, τα μέτρα στήριξης αντιστοιχούν στο 3,5% του ΑΕΠ μας, είμαστε από τις χώρες που προσφέραμε τις μεγαλύτερες κοινωνικές βοήθειες».

Τα μέτρα στήριξης
Ύψους 14 δισ. ευρώ είναι το νέο πακέτο στήριξης που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση του Mario Draghi και αφορά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Μεταξύ άλλων, θα αυξηθούν οι επιστροφές φόρου για τις επιχειρήσεις, θα δοθεί στήριξη 150 ευρώ, άπαξ, σε 22 εκατομμύρια Ιταλούς πολίτες που κερδίζουν λιγότερο από 20.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο, και παρατείνεται η μείωση των φόρων επί των καυσίμων.

64 δις ευρώ από την αρχή της πανδημίας
Τέλος, να σημειωθεί, ότι από την αρχή του έτους, η ιταλική κυβέρνηση διέθεσε 64 δισεκατομμύρια ευρώ, για να βοηθήσει τις οικογένειες και τους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, ενώ το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του δημοσίου ελλείμματος και ότι τα μέτρα βασίζονται, κυρίως, στη βελτίωση των φοροεισπράξεων.


www.bankingnews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης