Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάκαμψη 0,4% για τον χρυσό, έκλεισε στα 1.683,5 δολάρια – Στο -2,7% για την εβδομάδα

Ανάκαμψη 0,4% για τον χρυσό, έκλεισε στα 1.683,5 δολάρια – Στο -2,7% για την εβδομάδα
Ανάκαμψη για τον χρυσό
Με άνοδο της τάξεως του 0,4% έκλεισε σήμερα 16/9 η τιμή του χρυσού, στα 1.683,5 δολάρια ανά ουγγιά, μία ημέρα αφότου «βούτηξε» στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020.
Για το σύνολο της εβδομάδας, το πολύτιμο μέταλλο έχασε το 2,7% της αξίας του.
Ο χρυσός δέχεται καίριο πλήγμα από το ασυνήθιστα ισχυρό δολάριο, το οποίο έχει εκτοξεύσει κοντά στο 3,5% την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ.
Ενδεικτικά, ο ICE US Dollar Index, μία ενιαία τιμή έναντι των έξι επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, έχει απογειωθεί στις 109+ μονάδες, όταν ο ιστορικός μέσος όρος μετά βίας ξεπερνά τις 92.
Βέβαια, σε εντελώς αντίθετο κλίμα, η RBC Capital Market εκτιμά πως ο χρυσός θα ξεπεράσει τα 2.030 δολ. ανά ουγγιά (ή +20%) και αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτό το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος).
Οι αναλυτές της καναδικής τράπεζας, με ανάλυσή τους, «επισκέπτονται» τις προοπτικές του χρυσού στο β’ εξάμηνο του 2022 και τη σχέση του με τις μακροοικονομικές συνθήκες…
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, «η τιμή του φέτος αφορούσε, σε μεγάλο βαθμό, την αβεβαιότητα που επικράτησε στις αγορές.
Πολλοί μακροοικονομικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μέχρι προ μηνών χαμηλών επιτοκίων (δεδομένου και του ύψους του πληθωρισμού), τον διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο η ασάφεια είναι που προβληματίζει… κυρίως.
«Αυτός, κατά την άποψή μας, είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις προϊόντων χρυσού (ETP) έχουν σημειώσει όγκους ρεκόρ μέχρι τώρα» λέει η RBC Capital Markets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης