Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κηδεία Ελισάβετ: «Δαχτυλίδι από ατσάλι» - Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην βρετανική ιστορία

Κηδεία Ελισάβετ: «Δαχτυλίδι από ατσάλι» - Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην βρετανική ιστορία
Tουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων 2.000 από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, θα φρουρούν το κεντρικό Λονδίνο και τη διαδρομή 23 μιλίων της Βασίλισσας προς το Κάστρο του Ουίνδσορ τη Δευτέρα.
Σχετικά Άρθρα

Φρούριο το Λονδίνο και ειδικότερα η διαδρομή των 23 μιλίων μέχρι την τελευταία κατοικία της αποθανούσας Βασίλισας Ελισάβετ προς το Κάστρο του Ουίνδσορ τη Δευτέρα, μιας και πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.
Ειδικότερα, πολλοί δρόμοι και γέφυρες θα κλείσουν και στη κυκλοφορία των οχημάτων θα τοποθετηθούν φράγματα μήκους 23 μιλίων για τον έλεγχο του πλήθους και τη διατήρηση των βασικών περιοχών.
Ο Stuart Cundy, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος από την Μητροπολιτική Αστυνομία για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα, είπε ότι η δύναμη θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τακτικές» για να προστατεύσει το φέρετρο της βασίλισσας, τη βασιλική οικογένεια , εκατοντάδες VIP και παγκόσμιους ηγέτες και το 1 εκατομμύριο ανθρώπους που αναμένονται. να κατευθυνθεί στην πρωτεύουσα για να θρηνήσει.

Μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο ανώτερος αξιωματικός είπε στους δημοσιογράφους ότι η «τεράστια πολύπλοκη» αστυνομική επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της δύναμης, ξεπερνώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου αναπτύσσονται έως και 10.000 αστυνομικοί την ημέρα.
Οι βαθμοφόροι θα παρατάσσονται στους δρόμους υποστηριζόμενοι από ένοπλους αξιωματικούς στο έδαφος και ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες.
Τα ελικόπτερα και το σύστημα παρακολούθησης CCTV θα βοηθήσουν τους διοικητές να παρακολουθούν τα πλήθη από τον ουρανό.
Ο Cundy είπε: «Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αστυνομική επιχείρηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Ως μεμονωμένο γεγονός, αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, είναι μεγαλύτερο από το Σαββατοκύριακο του Platinum Jubilee.
Το εύρος των αξιωματικών, του αστυνομικού προσωπικού και όλων όσων υποστηρίζουν την επιχείρηση είναι πραγματικά τεράστιο».
Πρόσθεσε, ότι 34 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ενόψει της κηδείας της βασίλισσας. 
Ο ανώτερος αξιωματικός χαρακτήρισε τον αριθμό που καταγράφηκε μέχρι την Παρασκευή το πρωί «σχετικά μικρό» και είπε ότι καμιά σύλληψη δεν ήταν για διαμαρτυρία.

Χρήση Drones

Τα drones είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου έχει χρησιμοποιηθεί στο Λονδίνο.
Ο Cundy αρνήθηκε να αποκλείσει τη χρήση τους, επικαλούμενος επιχειρησιακούς λόγους, αλλά πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν «όλες τις τακτικές και τα εργαλεία» που χρειάζονται για την προστασία της πρωτεύουσας.
Μηχανοκίνητες μονάδες της αστυνομίας, ιππικο της αστυνομίας, ομάδες σκύλων και η μονάδων των πεζοναυτών, θα συμμετέχουν επίσης.
Ακόμη, θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από 22 μίλια φραγμάτων μόνο στο κεντρικό Λονδίνο για να ελεγχθούν τα πλήθη και να διατηρηθούν ασφαλείς βασικές περιοχές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης