Τελευταία Νέα
Διεθνή

FedEx: Ας μη μασάμε τα λόγια μας, οδεύουμε ολοταχώς προς μια παγκόσμια ύφεση... - Οι αριθμοί δεν προμηνύουν κάτι καλό

FedEx: Ας μη μασάμε τα λόγια μας, οδεύουμε ολοταχώς προς μια παγκόσμια ύφεση... -  Οι αριθμοί δεν προμηνύουν κάτι καλό
Καταγράφεται μεγάλη μείωση της ζήτησης για μεταφορικό έργο παγκοσμίως καθώς οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα

Η μετοχή της FedEx καταγράφει πτώση 22%, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού των διεθνών μεταφορών ότι αποσύρει τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους 2022 που πριν δύο μήνες διατύπωσε, επειδή εκτιμά ότι έρχεται μείωση της ζήτησης για μεταφορικό έργο καθώς οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν να αντιμετωπίσουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό.
Με τη συγκεκριμένη κατακόρυφη «βουτιά» της μετοχής, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση για τη FedEx ξεπερνώντας την πτώση 16,4% της Μαύρης Δευτέρας του 1987, η εταιρεία μεταφορών βρίσκεται να χάνει μέσα σε λίγες ώρες 11 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση.
Συν τοις άλλοις η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει κινήσεις με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, προχωρώντας στο κλείσιμο  90 γραφείων,  5 εταιρικών εγκαταστάσεων, αναβάλλοντας προσλήψεις, μειώνοντας πτήσεις και ακυρώνοντας έργα.
«Υποψιαζόμαστε ότι οι αντίθετοι άνεμοι από μια κουρασμένη από τον πληθωρισμό αμερικανική οικονομία, μια ευρωπαϊκή οικονομία με περιορισμένους πόρους και τα αποτελέσματα δεύτερης τάξης της Κίνας, υπο την επιρροή των lockdown, αποδείχτηκαν πάρα πολλά για να ξεπεραστούν», δήλωσε η αναλύτρια Helane Becker, σχολιάζοντας την εταιρική ανακοίνωση.

CEO FedEx στο CNBC: Ναι, νομίζω ότι έρχεται παγκόσμια ύφεση

Λίίγες ώρες μετά την αρνητική προαναγγελία της FedEx, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Raj Subramaniam, μιλώντας στον Jim Cramer του CNBC, απάντησε θετικά στο ερώτημά του αν εκτιμά ότι έρχεται παγκόσμια ύφεση.
«Ναι, έτσι νομίζω. Ξέρετε, αυτοί οι αριθμοί δεν προμηνύουν κάτι καλό.
Είμαι πολύ απογοητευμένος από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώσαμε, ήταν 300 εκατ. δολάρια κάτω από τις προβλέψεις της εταιρείας, η πτώση των όγκων μεταφερόμενων αγαθών είναι πολύ μεγάλη, το πρόβλημα είναι η μακροοοικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Subramaniam απαντώντας στην ερώτηση του Cramer σχετικά με το εάν η οικονομία «διέρχεται σε παγκόσμια ύφεση».

Όλοι οι μεγάλοι των μεταφορών βλέπουν τπώση στους όγκους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση απόσυρσης των προβλέψεων για τα κέρδη του 2022 στην οποία προχώρησε η FedEx ακολούθησε ανάλογες ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησαν κι άλλοι μεγάλοι ομόλογοί της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας τις προηγούμενες μέρες, συμπεριλαμβανομένης της Cathay Pacific Airways του Χονγκ Κονγκ και της γαλλικής μεταφορικής CMA CGM.
Καθώς φαίνεται λοιπον, όλες οι εταιρείες του κλάδου φαίνεται να βλέπουν μεγάλη πτώση στους όγκους και να συμφωνούν ότι οι καταναλωτές προκειμένου να αγοράσουν τα είδη πρώτης ανάγκης όπως φυσικό αέριο και τρόφιμα ενόψει της εορταστικής περιόδου, θα περιορίσουν τις περιστασιακές αγορές.
Μετά την είδηση, εκτός της πτώσης της μετοχής της FedEx κατά 20%, η Rival United Parcel Service σημείωσε πτώση 5,7%, η XPO Logistics σημείωσε πτώση 4,5% και ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com υποχώρησε 2,6%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών δεικτών των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά περίπου 1 %.
Στην Ευρώπη, η γερμανική Deutsche Post σημείωσε πτώση 4,6%, η Royal Mail του Λονδίνου σημείωσε πτώση 10,2% και η DSV με έδρα την Κοπεγχάγη σημείωσε πτώση 5,7% μετά την είδηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης