Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα γίνει με τα 29 δισεκατομμύρια νομίσματα που έχουν στην όψη τους τη Βασίλισσα Ελισάβετ;

Τι θα γίνει με τα 29 δισεκατομμύρια νομίσματα που έχουν στην όψη τους τη Βασίλισσα Ελισάβετ;
Δεν θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την απόσυρση τους
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η Μ. Βρετανία θρηνεί για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχοντας ορίσει ως διάδοχο της τον Βασιλιά Κάρολο, ένα από τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει είναι τι ακριβώς θα συμβεί με τα περίπου 29 δισεκατομμύρια νομίσματα που κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε όλη την Κοινοπολιτεία (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς), τα οποία έχουν στην όψη τους την Ελισάβετ.
Όπως λέει στο CNBC ο ειδικός νομισμάτων της εταιρείας A.H. Baldwin & Sons, Dominic Chorney, αν και θα αρχίσουν να κυκλοφορούν νομίσματα με την όψη του νέου μονάρχη, τα νομίσματα με την Ελισάβετ δεν πρόκειται να καταργηθούν στο άμεσο μέλλον.
«Δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρξει κάποια συντονισμένη προσπάθεια για να αποσυρθούν τα νομίσματα αυτά.
Θα χαθούν με τον καιρό, αν και εκτιμώ ότι νομίσματα της Ελισάβετ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν για δεκαετίες ακόμα» υποστηρίζει ο Chorney.
Εκτιμάται ότι τα νομίσματα αυτά μπορούν να κυκλοφορούν για περίπου 30 χρόνια χωρίς να έχουν υποστεί ιδιαίτερη φθορά.
Σύμφωνα με τον Chorney, δεν υπάρχει κανείς λόγος να αποσυρθούν από την αγορά τα νομίσματα αυτά.

Μοναδική στιγμή

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε κέρματα του Βασιλιά Καρόλου που θα κυκλοφορούν μαζί με αυτά της Βασίλισσας Ελισάβετ, κάτι το οποίο θα είναι πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία, καθώς κανείς δεν θυμάται να βλέπει νομίσματα δύο μοναρχών να κυκλοφορούν ταυτόχρονα» λέει ο ειδικός.
Σημειώνεται πως η απεικόνιση των Βρετανών μοναρχών σε νομίσματα είναι μια παράδοση που κρατά εδώ και χιλιάδες χρόνια, μια και συμβολίζει την εξουσία αλλά και αποτελεί εγγύηση για το ίδιο το νόμισμα.
«Ένα νόμισμα μπορεί να είναι αξιόπιστο, εάν στηρίζεται από το Κράτος.
Και το πιο προφανές σύμβολο του Κράτους από τη ρωμαϊκή εποχή είναι ο αυτοκράτορας, ο ηγεμόνας, ο βασιλιάς» επισημαίνει ο Chorney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης