Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 600 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 600 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Το νέο πακέτο βοήθειας προϋποθέτει τη μεταφορά στην Ουκρανία περισσότερων πυραύλων GMLRS για τα πυραυλικά συστήματα M270 και M142, τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 80χλμ.
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Γερμανία, την Ελλάδα και φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο,  θα ανακοινώσουν σύντομα ένα νέο πακέτο όπλων 600 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία .
Απώτερος σκοπός είναι να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να πολεμήσει τη Ρωσία, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, μιας και δεδομένου, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ήδη ανακοινώσει ένα πακέτο βοήθειας 675 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, το νέο πακέτο, όπως ανέφερε το Politico, θα αποτελείται από το υπόλοιπο αυτού του ποσού.

Το νέο πακέτο βοήθειας
Το πακέτο περιλαμβάνει πυραύλους HARM κατά της ραδιενέργειας ικανούς να πλήξουν τη ρωσική αεράμυνα γεγονός που αναμένουμε να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιδράσεων μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ.
Παράλληλα,  η αμερικανική βοήθεια, προϋποθέτει τη μεταφορά στην Ουκρανία περισσότερων πυραύλων GMLRS για τα πυραυλικά συστήματα M270 και M142, τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 80χλμ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοίμασαν τέσσερις επιπλέον οβίδες των 105 mm και 36.000 βλήματα πυροβολικού για οβίδες των 105 mm.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης