Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στη Wall με επίκεντρο εργασία και λιανικές πωλήσεις - Ο S&P 500 στο -1,13%, ο Nasdaq -1,43%

Σημαντικές απώλειες στη Wall με επίκεντρο εργασία και λιανικές πωλήσεις - Ο S&P 500 στο -1,13%, ο Nasdaq -1,43%
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με την Goldman Sachs και την JPMorgan να κερδίζουν πάνω από 2%.
Υποχώρησαν την Πέμπτη 15/9 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν «ενθουσιάστηκαν» με στοιχεία που αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία, και δεν στάθηκαν αρκετά για να διώξουν την αβεβαιότητα αποφυγής μιας ύφεσης από τις συνεχείς υψηλές αυξήσεις των επιτοκίων από πλευράς Fed.
Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις και οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας σημείωσαν καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα, αλλά οι τιμές των εισαγωγών σημείωσαν μικρότερη πτώση από ό,τι υποδεικνύουν οι εκτιμήσεις.
Ενώ αυτές οι αναφορές υποδηλώνουν ότι ο καταναλωτικός τομέας των ΗΠΑ αντέχει, πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μετριαστούν οι ανησυχίες για τον επίμονο πληθωρισμό.
Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδα βάσης στο 3,45% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,85%.

Στο ταμπλό

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο -0,56%, στις 30.962 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στο -1,13%, στις 3.901 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο -1,43%, στις 11.552 μονάδες
wall_klisimo_3.JPG
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, με την Goldman Sachs και την JPMorgan να κερδίζουν πάνω από 2%.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,6%) και JP Morgan (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce (-3,4%) και Microsoft (-2,7%).

H Adobe εξαγοράζει τη Figma έναντι 20 δισ. δολαρίων

Η Adobe ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού Figma, σε μια συμφωνία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.
Οι μετοχές της Adobe σημείωσαν πτώση 17% μετά την ανακοίνωση, τη μεγαλύτερη από το 2010.
Η Figma, που ιδρύθηκε το 2012, δημιουργεί λογισμικό βασισμένο στο cloud που επιτρέπει σε ομάδες να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο. Το λογιμσικό αυτό είναι ανταγωνιστικό του προγράμματος XD της Adobe.

Πέμπτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας


Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κινήθηκαν χαμηλότερα για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πολύ μεγαλύτερη πτώση από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 5.000 στις 213.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου.
Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για 227.000 νέες αιτήσεις.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ένας λιγότερο ευμετάβλητος δείκτης, διολίσθησε στις 224.000.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιούνιο.
1_172.jpg
Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας αυξήθηκε οριακά στα 1,4 εκατ.
Τέλος, και ακόμη πιο σοκαριστικό για πολλούς - εν μέσω του χαμηλού καταναλωτικού κλίματος, των εκτεταμένων απολύσεων και τώρα που καταρρέουν οι μετοχές - είναι ότι οι μη εποχικά προσαρμοσμένες αιτήσεις ανεργίας έπεσαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.
2_239.jpg

Απρόσμενη άνοδος 0,3% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο 2022

Αυξήθηκαν οι δαπάνες στα καταστήματα λιανικής τον Αύγουστο 2022, παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί συνέχισαν να αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό που βρίσκεται κοντά σε υψηλό πολλών δεκαετιών.
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των τροφίμων και της βενζίνης, αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Αύγουστο, ελαφρώς υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα παρέμεναν αμετάβλητες στο 0%.
Αυτό σηματοδότησε άνοδο από την πτώση 0,4% τον Ιούλιο, η οποία αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από το 0% που είχε αρχικά αναφερθεί.
Ωστόσο, ο δομικός δείκτης των λιανικών πωλήσεων (εξαιρουμένων των αυτοκινήτων), υποχώρησε 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο.
3_195.jpg

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,2% τον Αύγουστο 2022

Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ υποχώρησε τον Αύγουστο, υποχωρώντας 0,2% σε μηνίαια βάση (έναντι 0,0% που ήταν αναμενόμενο).
11_44.jpg
Την ίδια στιγμή παρατηρήθηκε τον Ιούλιο να αναθεωρείται επίσης χαμηλότερα.
Αυτή είναι η 3η μηνιαία πτώση σε 4 μήνες, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μειώθηκαν κατά 2,3% τον Αύγουστο (μετά από πτώση 1,2% τον Ιούλιο).
22_14.jpg
Η μεταποίηση ανέβηκε ελαφρά τον Αύγουστο.
Η χρήση της παραγωγικής ικανότητας μειώθηκε ελαφρά από 80,2% (αναθεωρημένη από 80,3%) σε 80,0% τον Αύγουστο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης