Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Adobe εξαγοράζει τη Figma έναντι 20 δισ. δολαρίων - Ανακοίνωσε κέρδη 3,40 δολάρια ανά μετοχή το γ' τρίμηνο, καλύτερα των προσδοκιών

H Adobe εξαγοράζει τη Figma έναντι 20 δισ. δολαρίων - Ανακοίνωσε κέρδη 3,40 δολάρια ανά μετοχή το γ' τρίμηνο, καλύτερα των προσδοκιών
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Adobe
Σχετικά Άρθρα

Η Adobe ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού Figma, σε μια συμφωνία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Adobe.
H μετοχή της Adobe σημείωσε πτώση 17% μετά την ανακοίνωση, τη μεγαλύτερη από το 2010.
Η Figma, που ιδρύθηκε το 2012, δημιουργεί λογισμικό βασισμένο στο cloud που επιτρέπει σε ομάδες να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.
Το λογισμικό αυτό είναι ανταγωνιστικό του προγράμματος XD της Adobe.
Η Figma αναμένεται να πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα φέτος, ανέφεραν στο CNBC πηγές που γνωρίζουν τα οικονομικά της εταιρείας.
Αυτό σημαίνει ότι η Adobe θα πληρώσει σχεδόν 50 φορές τα έσοδα της Figma για να την αποκτήσει, σε μια εποχή που οι πωλήσεις για λογισμικό cloud συρρικνώνονται δραματικά σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ που είχαν φτάσει πέρυσι.
Η Adobe είπε ότι θα ενσωματώσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των άλλων προϊόντων της, όπως τεχνολογία εικονογράφησης, φωτογραφίας και βίντεο, στην πλατφόρμα της Figma. Η Adobe πουλά μια σειρά από υπηρεσίες λογισμικού για επαγγελματίες φωτογραφιών και βίντεο, όπως Photoshop, Illustrator, Premiere Pro και άλλα.
«Το μεγαλείο της Adobe έχει τις ρίζες της στην ικανότητά μας να δημιουργούμε νέες κατηγορίες και να παρέχουμε τεχνολογίες αιχμής μέσω οργανικής καινοτομίας και ανόργανων εξαγορών», δήλωσε ο CEO της Adobe, Shantanu Narayen. «Ο συνδυασμός Adobe και Figma θα φέρει τη μεταμόρφωση και θα επιταχύνει το όραμά μας για συλλογική δημιουργικότητα».
Με το κλείσιμο της συμφωνίας, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Figma, Dylan Field, θα συνεχίσει να διευθύνει την εταιρεία.
Η Adobe ανακοίνωσε επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αναφέροντας κέρδη 3,40 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Refinitiv για κέρδη 3,33 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδά της έφτασαν τα 4,43 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης