Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βατικανό ζήτησε συνάντηση Xi - Πάπα, αλλά η Κίνα αρνήθηκε

Το Βατικανό ζήτησε συνάντηση Xi - Πάπα, αλλά η Κίνα αρνήθηκε
H κινεζική πλευρά είπε ότι «εκτίμησε τη χειρονομία», αλλά δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του Xi.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Ποντίφικα με τον Κινέζο ηγέτη στο Καζακστάν τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω «στενότητας χρόνου», σύμφωνα με το Πεκίνο.
Εκπρόσωποι του Πάπα είπαν στους Κινέζους ότι ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ήταν πρόθυμος να συναντήσει τον Πρόεδρο Xi Jinping καθώς και οι δύο ηγέτες βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, αλλά τελικά από την Κίνα είπαν ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος, όπως δήλωσε πηγή από το Βατικανό την Πέμπτη.
Η πηγή δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς και το πότε το Βατικανό προσέγγισε την Κίνα, με την οποία συμμετέχει σε διάλογο για το καθεστώς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα.
Η πηγή είπε ότι το Βατικανό εξέφρασε «μια διάθεση διαθεσιμότητας».
Από την άλλη, η κινεζική πλευρά είπε ότι «εκτίμησε τη χειρονομία», αλλά δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του Xi.
Τόσο ο Πάπας όσο και ο Xi Jinping βρέθηκαν στο Νουρ-Σουλτάν την Τετάρτη.
Ο Xi ήταν εκεί για επίσημη επίσκεψη και ο Πάπας ήταν εκεί για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση του για τη δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας την Τρίτη, ο Πάπας ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να συναντήσει τον Σι στην πρωτεύουσά της, απαντώντας διστακτικά πως «δεν έχω νέα γι' αυτό», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς αν ήταν έτοιμος να πάει στην Κίνα, απάντησε: «Είμαι πάντα έτοιμος να πάω στην Κίνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης