Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελία από Michael Rubin: «Ο πρόεδρος Biden εξοπλίζει τους εχθρούς της Αμερικής»

Καταγγελία από Michael Rubin: «Ο πρόεδρος Biden εξοπλίζει τους εχθρούς της Αμερικής»
Ο διάσημος αναλυτής και συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης American Enterprise Institute, Michael Rubin, ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόθεση της κυβέρνησης του Biden να πουλήσει αμερικανικό πολεμικό υλικό σε χώρες οι οποίες εργάζονται κατά των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).
Φοβερή καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Biden εξοπλίζει τους εχθρούς της Αμερικής, την Τουρκία, το Πακιστάν και άλλες χώρες σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή και συνεργάτη του think tank American Enterprise Institute, Michael Rubin.

Eιδικότερα, ο Rubin ασκεί δριμύτατη κριτική στην πρόθεση της κυβέρνησης του Biden να πουλήσει αμερικανικό πολεμικό υλικό σε χώρες οι οποίες εργάζονται κατά των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας, ότι οι χώρες αυτές ενισχύουν την τρομοκρατία, και οι ηγέτες τους φαντασιώνονται το να σκοτώνουν Αμερικανούς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Στο επίκεντρο Τουρκία και Πακιστάν

Στο άρθρο του στο στην ιστοσελίδα washington examiner θέτει επί τάπητος τις περιπτώσεις της Τουρκίας και του Πακιστάν, επισημαίνοντας
αναφορικά με την Τουρκίαότι μετά τη στροφή του Προέδρου Erdogan προς τη Ρωσία, η Τουρκία έχασε την πρόσβαση στο αμερικανικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς F-35 και από εκείνη τη στιγμή έχει προβεί σε έναν ατελείωτο αντιαμερικανικό ανταγωνισμό.
Η Τουρκία έκτοτε έχει διπλασιάσει τον αντιαμερικανικό ανταγωνισμό της.
Ο Rubin επισημαίνει ακόμη πως την 1η Σεπτεμβρίου, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Devlet Bahceli, ο κύριος εταίρος του Erdogan στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποκάλεσε τις ΗΠΑ, όχι τη Ρωσία, ως την κύρια στρατηγική απειλή της Τουρκίας.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Υπουργός Εσωτερικών Soylu δήλωσε: «Θέλουμε να διαλύσουμε την Αμερική».
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο άρθρο, ένα δημοφιλές τουρκικό μυθιστόρημα, εξιστορούσε έναν πόλεμο μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ ο οποίος κορυφώθηκε με την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας στην Ουάσιγκτον.

ΟΧΙ F-16 στη Τουρκία

Η ιδέα ότι η πώληση F-16 στην Τουρκία θα πείσει τον Erdogan να γίνει υπεύθυνος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελής. Ωστόσο, αυτή είναι τώρα η παράλογη θέση που έχει ο Biden, τονίζει ο αρθρογράφος, υπογραμμίζοντας, ότι οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού σε αντιπάλους έχουν μεγαλύτερες συνέπειες.

Η απειλή στην Ελλάδα και την Αρμενία

Ενώ, συνεχίζει υποστηρίζοντας πως καθώς η Τουρκία μεταστρέφεται, είναι πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει τα F-16 για να απειλήσει την Ελλάδα ή την Αρμενία παρά να υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ ενάντια στους Ρώσους που είναι οικονομικοί εταίροι της, ενώ βέβαια υποστηρίζει πως παρέχοντας οι ΗΠΑ στρατιωτική τεχνογνωσία στην Τουρκία ή το Πακιστάν είναι σαν να παρέχουν έμμεσα αυτή την τεχνογνωσία στη Μόσχα ή το Πεκίνο.

Κριτική στον Biden και την αμερικανική γραφειοκρατία

Εν κατακλείδι, το άρθρο καταλήγει συμπεραίνοντας, ότι εάν η γραφειοκρατία αφεθεί ανεξέλεγκτη, μπορεί να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια για κοντόφθαλμους λόγους, όπως η αύξηση των κερδών μιας εταιρείας, με τη διαφύλαξη της ασφάλειας να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.Σε αυτό το πλαίσιο, είναι καιρός ο Biden να ανακτήσει τον έλεγχο ενός State Department το οποίο καθίσταται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτο. Στην αντίθετη περίπτωση, είναι καιρός οι ηγέτες της Γερουσίας να διατυπώσουν ένα διακομματικό δόγμα εθνικής ασφάλειας: Οι ΗΠΑ δεν θα εξοπλίσουν τους εχθρούς τους.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης