Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ακυρώνονται χίλιες πτήσεις λόγω απεργίας

Γαλλία: Ακυρώνονται χίλιες πτήσεις λόγω απεργίας
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).
Χάος αναμένεται από αύριο 16/09 στη Γαλλία, μιας και οι αεροπορικές εταιρειες πρόκειται να ακυρώσουν περίπου 1.000 πτήσεις λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).
Η DGAC ζήτησε την Τρίτη από τις εταιρείες να μειώσουν κατά 50% τα δρομολόγιά τους λόγω αυτής της απεργίας, την οποία έχει προκηρύξει το μεγαλύτερο συνδικάτο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ζητώντας αυξήσεις μισθών και προσλήψεις προσωπικού.

Το γαλλικό Συνδικάτο

Το γαλλικό Συνδικάτο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας SNCTA σε ανακοίνωση του ανέφερε ως λόγους της κινητοποίησης τις αυξήσεις του κόστους ζωής και την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην υπηρεσία.
Οι αεροπορικές εταιρείες που είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις Air France, EasyJet, Ryanair, Transavia και Volotea.
Οι απεργίες σε ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών μαζί με τις ελλείψεις προσωπικού έχουν ταλαιπωρήσει τον κλάδο όλο το καλοκαίρι, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούσαν να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης