Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Borrell (ΕΕ): Πολλοί Ευρωπαίοι θέλουν να σταματήσει η στήριξη στην Ουκρανία

Παραδοχή Borrell (ΕΕ): Πολλοί Ευρωπαίοι θέλουν να σταματήσει η στήριξη στην Ουκρανία
Πρέπει να πολεμήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι που θέλουν να σταματήσει η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία φοβούμενοι τις συνέπειες από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια προχώρησε ο Josep Borrell, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Ασφάλεια, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι πρέπει να «πολεμήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης».
«Εξοπλίσαμε καλά την Ουκρανία.
Πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες, να μην τα παρατήσουμε» είπε μιλώντας στη ισπανική εφημερίδα El Mundo ο Borrell, αναφέροντας πως μέρος της ευρωπαϊκής κοινωνίας μπαίνει στον πειρασμό να αρνηθούν τη βοήθεια και να μπει ένα τέλος στον πόλεμο, επειδή φοβούνται «τις συνέπειες από τις κρίσεις και την αύξηση των τιμών».

Δεν θα το βάλει κάτω η Ρωσία

Ο Borrell υποστήριξε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει τις πολεμικές της επιχειρήσεις, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το σενάριο χρήσης χημικών όπλων από το ρωσικό στρατό, κάτι που πάντως η Μόσχα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.
«Τώρα δεν είναι η ώρα να τα παρατήσουμε.
Πρέπει να στηρίξουμε το Κίεβο χωρίς ρωγμές και αντέξουμε στη δοκιμασία του τεστ» είπε ο Borrell, αναφέροντας πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στο σημείο του να μην έχουν θέρμανση τα σπίτια.
«Δεν θέλω τον πόλεμο.
Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτός θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης και όχι στη διπλωματία» υπογράμμισε ο Borrell

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης