Τελευταία Νέα
Διεθνή

Korosi (ΟΗΕ): Ο κόσμος δεν ήταν έφτασε ποτέ πιο κοντά όσο φέτος σε πυρηνική σύγκρουση από την κρίση της Κούβας

Korosi (ΟΗΕ): Ο κόσμος δεν ήταν έφτασε ποτέ πιο κοντά όσο φέτος σε πυρηνική σύγκρουση από την κρίση της Κούβας
Είναι αδύνατο να καταφύγουμε στην επιλογή χρήσης πυρηνικών όπλων είπε ο επικεφαλής της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο κόσμος δεν έφτασε ποτέ πιο κοντά όσο φέτος σε πυρηνική σύγκρουση από την κρίση της Κούβας το 1962 διατύπωσε ο Chaba Korosi, επικεφαλής της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά σε μια πραγματική πυρηνική σύγκρουση όσο αυτό τον χρόνο από την κρίση της Κούβας.
Και πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ, πολύ σοβαρή προειδοποίηση για όλους μας.
Είναι αδύνατο να καταφύγουμε στην επιλογή χρήσης πυρηνικών όπλων.
Αυτή η επιλογή πρέπει να αποκλειστεί από την «εργαλειοθήκη» των κρατών – μελών» είπε ο Korosi, αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις ημέρες εκείνες που τα πυρηνικά όπλα χρησιμοποιούνταν ως πολιτικά όπλα σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση».
Υπενθυμίζεται πως η πυραυλική κρίση της Κούβας εκδηλώθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως το 1962, η τότε Σοβιετική Ένωση παρέδωσε στην Κούβα βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, «απαντώντας» με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών πυραύλων σε Μ. Βρετανία, Ιταλία και Τουρκία.
Τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του ίδιου έτους, περίπου 40.000 Σοβιετικοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Κούβα, ενώ τον Οκτώβριο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν τους Σοβιετικούς πυραύλους που οδήγησε στη μεγαλύτερη και σοβαρότερη επιδείνωση των αμερικανο-σοβιετικών σχέσεων.
Το επεισόδιο αυτό είχε φέρει τις δύο υπερδυνάμεις πολύ κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης