Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citi: Το Impact Fund επεκτείνεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια

Citi: Το Impact Fund επεκτείνεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια
H εταιρεία επισημαίνει ότι αυξάνονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή τη στιγμή, είτε φυσικές είτε ανθρωπογενείς, οι οποίες επηρεάζουν δυσανάλογα τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βάζει τον ισολογισμό της σε λειτουργία για να υποστηρίξε όσους προσπαθούν να βρουν λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις.
Σχετικά Άρθρα
H Citi με ανακοίνωση του Edward Skyler, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για Παγκόσμιες Δημόσιες Υποθέσεις έκανε γνωστό ότι το Impact Fund επεκτείνεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, υπερτριπλασιάζοντας την αρχική της δέσμευση.

Ειδικότερα, η εταιρεία επισημαίνει ότι αυξάνονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή τη στιγμή, είτε φυσικές είτε ανθρωπογενείς, οι οποίες επηρεάζουν δυσανάλογα τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βάζει τον ισολογισμό της σε λειτουργία για να υποστηρίξει όσους προσπαθούν να βρουν λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις.

Το Impact Fund

H Citi υπογραμμιζει, ότι το 2020, ξεκίνησε το Impact Fund με στόχο να επενδύσει τα δικά της κεφάλαια σε εταιρείες που αποφέρουν τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές αποδόσεις.
Μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια, όπως έκανε γνωστό έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κεφάλαια σε περισσότερες από 35 εταιρείες πρώιμου σταδίου, υψηλού αντίκτυπου που οδηγούν στην καινοτομία στη χρηματοοικονομική ένταξη, το μέλλον της εργασίας, τις κοινωνικές υποδομές και την ανθεκτικότητα στο κλίμα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι υπερήφανη για αυτό το ορόσημο και την επέκταση του Ταμείουτ της, καθώς από τότε που δημιουργήθηκε το ταμείο έχει επικεντρωθεί στην επένδυση σε διαφορετικούς ιδρυτές – τόσο σε γυναίκες όσο και σε έγχρωμους ανθρώπους.
Ενώ παράλληλα σημειώνει ότι: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση των συστημάτων που τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία και είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι γυναίκες και οι έγχρωμοι εξακολουθούν να λαμβάνουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου. Στη Citi, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο εξετάζοντας αυτές τις διαφορές μεταξύ των φύλων και της φυλής και εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να παρέχουμε δίκαιη πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών».

Οι αριθμοί στο χαρτοφυλάκιo της Citi:

Το 71% των εταιρειών του χαρτοφυλακίου μας ιδρύθηκε από έγχρωμους και γυναίκες.
Το 35% των εταιρειών χαρτοφυλακίου του Citi Impact Fund ιδρύθηκαν ή συνιδρύθηκαν από γυναίκες, ποσοστό 40% υψηλότερης εκπροσώπησης σε σύγκριση με τις συμφωνίες VC που έγιναν στον ευρύτερο τομέα.
Πάνω από το 40% των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της Citi ιδρύονται ή συνιδρύονται από έγχρωμους επιχειρηματίες, περισσότερο από 20 φορές τον αριθμό των εταιρειών με έγχρωμους ιδρυτές που χρηματοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα VC. Αυτό υποστηρίζει τη δέσμευσή μας για τη Δράση για Φυλετική Ισότητα να συμβάλει στη μείωση του χάσματος φυλετικού πλούτου στις ΗΠΑ, δημιουργώντας δίκαιη πρόσβαση στη χρηματοδότηση επιχειρηματικού κεφαλαίου για τους μαύρους ιδρυτές.

Συνεχής προσπαθεια

Η Citi καταονοεί και επισημαίνει ότι θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια για να συνεχίσει να μειώνει τις ανισότητες. Επί του παρόντος, εξελίσσει τη στρατηγική της για επενδύσεις αντίκτυπου για το μέλλον, εντοπίζοντας τρόπους για την περαιτέρω εξάλειψη της πιθανότητας μεροληψίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο μετράμε και παρακολουθούμε τον αντίκτυπο που έχουν οι επενδύσεις μας σε κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται.
Από τις λύσεις στις οποίες επενδύει, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μεγαλύτερη ένταξη, πρόσβαση και αλλαγή συστημάτων.
Εν κατακλείδι σημειώνει, ότι:Είμαστε περήφανοι που ήμασταν η πρώτη τράπεζα που ξεκίνησε ένα ταμείο επιρροής με δικά της κεφάλαια. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με τη νέα στρατηγική μας και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας – νέες και υπάρχουσες – τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης