Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Η Ελβετία φυλακίζει όποιον βάλει τη θέρμανση πάνω από τους 19 βαθμούς - Η Ευρώπη αυτοκτονεί μέσω των κυρώσεων

Ron Paul Institute: Η Ελβετία φυλακίζει όποιον βάλει τη θέρμανση πάνω από τους 19 βαθμούς - Η Ευρώπη αυτοκτονεί μέσω των κυρώσεων
Με φυλάκιση έως τρία χρόνια απειλούνται οι Ελβετοί αν ζεστάνουν τα σπίτια τους πάνω από τους 19 βαθμούς Κελσίου. Είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό στον «ελεύθερο» κόσμο;
Σχετικά Άρθρα

Αδιέξοδο είναι το παιχνίδι των κυρώσεων που παίζει εδώ και τόσους μήνες η Ευρώπη σε βάρος της Ρωσίας καθώς οι συνέπειές τους πλήττουν πρωτίστως τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς οι οποίοι σύντομα θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται κατά των κυβερνήσεων τους, αναφέρει σε ανάλυσή του το Ron Paul Institute.
Αναλυτικότερα η
Εδώ και τρεις μέρες κάνει το γύρο των social media μια ελβετική διαφημιστική πινακίδα που δείχνει μια νεαρή γυναίκα να μιλά στο τηλέφωνο.
Η λεζάντα γράφει: Ζεσταίνει ο γείτονας σας το διαμέρισμα σε πάνω από 19 βαθμούς Κελσίου; Παρακαλούμε πληροφορείστε μας».
Η ελβετική κυβέρνηση έχει πει ότι η αφίσα είναι ψεύτικη, ωστόσο αληθεύει ότι οι Ελβετοί απειλούνται με κυρώσεις αν ζεστάνουν τα σπίτια τους πάνω από τους 19 βαθμούς Κελσίου, και σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, αντιμετωπίζει ποινή έως και τρία χρόνια φυλάκιση!
Είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό στον «ελεύθερο» κόσμο;
Είναι δυνατόν το 2022, όταν η Ελβετία και η υπόλοιπη Δύση έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία στην ιστορία, η Ευρώπη να θέλει να σβήσει τη θέρμανση το χειμώνα - λες και είμαστε έναν αιώνα πίσω.

Οι κυρώσεις αποτελούν πολεμικές πράξεις

Οι κυρώσεις έχουν υποστηριχθεί ως λιγότερο καταστροφική εναλλακτική στον πόλεμο, όμως δεν παύουν να αποτελούν πολεμικές πράξεις.
Και όπως ξέρουμε, ο παρεμβατισμός και ο πόλεμος έχουν συχνά ακούσιες συνέπειες
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας πιθανότατα θα μείνουν στην ιστορία ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι κυρώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες.
Ενώ με τη διακοπή των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στόχος είχαν να τιμωρήσουν τη Ρωσία, οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέχασαν ότι η Ευρώπη εξαρτάται πλήρως από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό και ότι οι μόνοι που θα υπέφεραν εάν αυτές αν η Ρωσία αναστείλει εντελώς την προσφορά ενεργειακών πόρων είναι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι.
Οι Ρώσοι απλώς στράφηκαν προς τα νότια και τα ανατολικά και βρήκαν νέους αγοραστές στην Κίνα, την Ινδία και αλλού.
Στην πραγματικότητα, η ρωσική κρατική ενεργειακή εταιρεία Gazprom ανέφερε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 100% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Με δυο λόγια, η Ρωσία πλουτίζει ενώ οι Ευρωπαίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν παγωμένο χειμώνα και το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.

Λαϊκές διαματυρίες

Όλα αυτά λόγω της λανθασμένης πεποίθησής τους ότι οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος χωρίς κόστος να αναγκάσουν τη Ρωσία να κάνει ότι θέλουν.
Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις ανόητες κυβερνητικές πολιτικές να εκτοξεύουν στα ύψη τους λογαριασμούς της ρεύματος και να οδηγούν την οικονομία σε ύφεση;
Απελπίζονται και βγαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο χιλιάδες Αυστριακοί βγήκαν στους δρόμους σε ένα «Συλλαλητήριο Ελευθερίας» για να απαιτήσουν τον τερματισμό των κυρώσεων και να ζητήσουν το άνοιγμα του Nord Stream II, του αγωγού φυσικού αερίου που ετοιμάζεται να ανοίξει στις αρχές του έτους.
Την περασμένη εβδομάδα περίπου 100.000 Τσέχοι κατέβηκαν στους δρόμους της Πράγας για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Στη Γαλλία, τα «Κίτρινα Γιλέκα» επιστρέφουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή της οικονομίας τους στο όνομα της «νίκης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στη Γερμανία, τη Σερβία και αλλού, οι διαδηλώσεις ετοιμάζονται.
Ακόμη και η Washington Post αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε ένα άρθρο της, η εφημερίδα ανησυχεί ότι οι κυρώσεις προκαλούν «παράπλευρη ζημιά στη Ρωσία και πέρα ​​από αυτήν, βλάπτοντας και τις ίδιες τις χώρες που τις επιβάλλουν. Κάποιοι μάλιστα ανησυχούσαν ότι οι κυρώσεις που είχαν σκοπό να αποτρέψουν και να αποδυναμώσουν τον Putin  θα μπορούσαν να καταλήξουν να τον ενδυναμώσουν και να τον ενισχύσουν».
Όλα αυτά ήταν προβλέψιμα.
Οι κυρώσεις σκοτώνουν.
Άλλοτε σκοτώνουν αθώους στη χώρα που επιδιώκει την καταστροφή και άλλοτε σκοτώνουν αθώους στη χώρα όπου τις επιβάλλουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης