Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βηρυτός: Οπλισμένη γυναίκα εισέβαλε σε τράπεζα και άρπαξε τις οικονομίες της - Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες

Βηρυτός: Οπλισμένη γυναίκα εισέβαλε σε τράπεζα και άρπαξε τις οικονομίες της - Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες εβδομάδες
Ο Λίβανος παλεύει εδώ και δύο χρόνια για να εφαρμόσει βασικές μεταρρυθμίσεις στον αποδεκατισμένο τραπεζικό του τομέα και την παραπαίουσα οικονομία του

Μια ένοπλη γυναίκα μαζί με άλλους καταθέτες εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας της Βηρυτού την Τετάρτη 14/9, παίρνοντας πάνω από 13.000 δολάρια, με τους ακτιβιστές να υποστηρίζουν ότι ήταν οι «παγιδευμένες» οικονομίες της.
Οι τράπεζες του Λιβάνου, που δεν έχουν μετρητά, έχουν επιβάλει αυστηρά όρια στις αναλήψεις συναλλάγματος από το 2019, δεσμεύοντας τις αποταμιεύσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.
Περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν περιέλθει στη φτώχεια καθώς η οικονομία της μικροσκοπικής μεσογειακής χώρας συνεχίζει την περιδίνησή της.
Η γυναίκα είπε ότι χρειάζεται τα χρήματα για τη θεραπεία του καρκίνου της αδελφής της, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Το περιστατικό αυτό έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου ένας ντελιβεράς εισέβαλε σε άλλο υποκατάστημα τράπεζας στη Βηρυτό και κράτησε όμηρους 10 ανθρώπους για επτά ώρες, ζητώντας δεκάδες χιλιάδες δολάρια από τις παγιδευμένες οικονομίες του.
Οι περισσότεροι τον εξύμνησαν ως ήρωα.
Ο Λίβανος παλεύει εδώ και δύο χρόνια για να εφαρμόσει βασικές μεταρρυθμίσεις στον αποδεκατισμένο τραπεζικό του τομέα και την παραπαίουσα οικονομία του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πρόγραμμα ανάκαμψης, που θα ξεκλειδώσει δισεκατομμύρια δολάρια από διεθνή δάνεια και βοήθεια ώστε να γίνει η χώρα ξανά βιώσιμη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης