Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια στρατιωτική δύναμη Ουκρανών στη Zaporizhia – Δεν έχει προηγούμενο λένε οι Ρώσοι

Τεράστια στρατιωτική δύναμη Ουκρανών στη Zaporizhia – Δεν έχει προηγούμενο λένε οι Ρώσοι
Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν και τη Μελιτούπολη αναφέρει ο εξόριστος δήμαρχος Ivan Fedorov
Σχετικά Άρθρα

Για τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης του ουκρανικού στρατού στη γραμμή επαφής με τις ρωσικές δυνάμεις στην επαρχία της Zaporizhia κάνουν λόγο φιλορώσοι αξιωματούχοι, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει προηγούμενο.
Σε δηλώσεις του ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», υποστήριξε πως είναι πρωτόγνωρη η συγκέντρωση των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες αποτελούνται από ειδικές δυνάμεις, μισθοφόρους και αμυντικές δυνάμεις.
«Τόσο μεγάλος αριθμός στρατευμάτων δεν έχει ξαναφανεί κατά μήκος της πρώτης γραμμής στη περιοχή της Zaporizhia.
Εάν θα έπρεπε να αναφέρω όλες τις μονάδες, θα μας έτρωγε όλο τον χρόνο» είπε ο Rogov μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Soloviev Live TV.
Όπως είπε, στρατιώτες που μιλούν αγγλικά και πολωνικά υποστηρίζουν τους Ουκρανούς στρατιώτες ενώ προειδοποίησε ότι οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν βαρύ οπλισμό και εξοπλισμό στη γραμμή του μετώπου.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την εκκένωση πολιτών από τις περιοχές που βρίσκονται με την πρώτη γραμμή του μετώπου, καθώς η κατάσταση παρέμενε υπό έλεγχο.

Φεύγουν και από τη Μελιτόπολη;

Εν τω μεταξύ, ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ivan Fedorov φέρεται να υποστήριξε πως οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη Μελιτόπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Zaporizhia.
Όπως είπε, οι Ρώσοι στρατιώτες κατευθύνονται προς την Κριμαία, αναφέροντας πως εγκαταλείπουν σε πανικό και με κάθε μέσο την πόλη.
«Ήταν κάτι αναμενόμενο.
Η αστραπιαία ουκρανική επίθεση δε τους αφήνει καμία ευκαιρία.
Προκειμένου να απομακρύνουν τα κλεμμένα από τη Zaporizhia, οι στρατιώτες του «δεύτερου ισχυρότερου στρατού του κόσμου» εισβάλλουν σε γκαράζ και κλέβουν αυτοκίνητα» είπε ο Fedorov.
Σημειώνεται πως η Μελιτόπολη είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων από τον περασμένο Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης