Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα σημαντικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid 19

Ο FDA αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα σημαντικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid 19
Απαράδεκτη η μυστικότητα για μια κρατική υπηρεσία που έχει δηλώσει ότι υιοθετεί την αρχή της διαφάνειας απέναντι στο κοινό σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων»
Σχετικά Άρθρα

Ο FDA αρνήθηκε να δώσει τις βασικές αναλύσεις μιας βάσης δεδομένων ασφάλειας των εμβολίων κατά του COVID-19, υποστηρίζοντας ότι τα ευρήματα δεν είναι δυνατό να διαχωριστούν από τις εσωτερικές συζητήσεις του οργανισμού που προστατεύονται από το νόμο.
Η Epoch Times ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) όλες τις αναλύσεις που πραγματοποίησε για τα εμβόλια COVID-19 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται Empirical Bayesian data mining, η οποία περιλαμβάνει τη σύγκριση των ανεπιθύμητων ενεργειών που καταγράφηκαν μετά από κάθε συγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 συγκριτικά με εκείνες που καταγράφηκαν μετά τον εμβολιασμό με άλλο εμβόλια που δεν στοχεύουν στον CoVID-19.
Σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει καθορίσει ο FDA και οι συνεργαζόμενοι με αυτόν οργανισμοί τον Ιανουάριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022, ο FDA θα πραγματοποιούσε συλλογή στοιχείων «τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες» για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων παρενεργειών «που αναφέρθηκαν πιο συχνά από το αναμενόμενο μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19».
Ο οργανισμός θα πραγματοποιούσε την συγκεκριμένη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων αντλώντας πληροφορίες από το σύστημα αναφοράς των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS).

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο FDA δεν δίνει τα στοιχεία

Οι Epoch Times είχαν ζητήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία από τον Ιούλιο αλλά ο FDA τους απάντησε τώρα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα παράσχει καμία ανάλυση, ούτε καν σε αναθεωρημένη μορφή.
O FDA υποστήριξε ότι η άρνησή του να δώσει στοιχεία καλύπτεται με βάση μια εξαίρεση από τον Νόμο για την Ελεύθερη Πληροφόρηση που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποκρύπτει διυπηρεσιακά και ενδοϋπηρεσιακά υπομνήματα και επιστολές «που δεν θα ήταν διαθέσιμα βάσει νόμου εκτός μιας κρατικής υπηρεσίας που βρίσκεται σε διαμάχη με μια άλλη κρατική υπηρεσία».
Ο FDA παρέπεμψε επίσης στον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, ο οποίος λέει ότι «όλες οι επικοινωνίες εντός του εκτελεστικού κλάδου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που είναι σε γραπτή μορφή είναι δυνατό να μην αποκαλύπτονται δημόσια σύμφωνα με τον κανόνα που ορίζεται στην § 20.22».
Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η FDA δεν μπόρεσε να παράγει αντίγραφα των αναλύσεων του. 
Οι Epoch Times άσκησαν πάντως έφεση κατά της απόφασης του FDA o οποίος αρνήθηκε κάθε σχόλιο.

Απαράδεκτη η μυστικότητα για μια κρατική υπηρεσία

Η Kim Witczak, συνιδρυτής της Woodymatters, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει την ενίσχυση του FDA και του συστήματος ασφάλειας των φαρμάκων, δήλωσε ότι η άρνηση του οργανισμού να παράσχει τα στοιχεία δεν ήταν αποδεκτή.
«Η μυστικότητα είναι απαράδεκτη για μια κρατική υπηρεσία που έχει δηλώσει ότι υιοθετεί την αρχή της διαφάνειας απέναντι στο κοινό σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων», δήλωσε στους The Epoch Times η Witczak, ο οποίος συμμετέχει σε ένα από τα εξωτερικά συμβουλευτικά πάνελ του FDA.
«Τι νόημα έχει να συλλέγεις όλα αυτά τα στοιχεία αν δεν τα ανακοινώνεις στο κοινό;» πρόσθεσε.
Η Witczak είπε ότι οι ανησυχίες της για την ασφάλεια των εμβολίων ενισχύθηκαν από μια πρόσφατη εργασία του Dr. Joseph Fraiman και άλλων συνεργατών του που βρήκαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε εμβολιασμένους που συμμετείχαν στις πρώτες κλινικές δοκιμές των εμβολίων Pfizer και Moderna παρά σε λήπτες εικονικού φαρμάκου.
Σημείωσε ότι η προειδοποίηση του FDA το 2004 ότι τα αντικαταθλιπτικά μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφοράς ήρθε πάνω από 10 χρόνια μετά τις κλινικές δοκιμές από τις οποίες τα συγκεκριμένα στοιχεία προέκυψαν.
«Εάν αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, ντροπή σας που δεν τα γνωστοποιήσατε στο κοινό», κατέληξε η Witczak.
«Είναι σαν να μην εμπιστεύεστε τους ανθρώπους να πάρουν τη δική τους καλύτερη απόφαση για το τι είναι καλό για αυτούς και τις οικογένειές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης