Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Αυξάνει το μέρισμα κατά 10% - Πάνω από τον στόχο οι επαναγορές μετοχών το 2022

UBS: Αυξάνει το μέρισμα κατά 10% - Πάνω από τον στόχο οι επαναγορές μετοχών το 2022
Να αυξήσει το μέρισμά της κατά 10% στα 0,55 δολάρια ανά μετοχή σχεδιάζει η UBS
Να αυξήσει το μέρισμά της κατά 10% στα 0,55 δολάρια ανά μετοχή σχεδιάζει η UBS, ενώ αναμένει ότι οι επαναγορές μετοχών της το 2022 θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε την Τρίτη η ελβετική τράπεζα.
«Η UBS θα προσαρμόσει το πρόγραμμά της για το 2022 για το τακτικό μέρισμα από 0,51 δολάρια σε 0,55 δολάρια ανά μετοχή - αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το διοικητικό της συμβούλιο σκοπεύει να προτείνει το μέρισμα στην ετήσια συνέλευση του 2023.

Επαναγορές μετοχών άνω των 5 δισ. δολ.

«Επιπλέον, η UBS αναμένει ότι οι επαναγορές μετοχών θα υπερβούν τον στόχο των 5 δισ. δολαρίων για το έτος 2022.
Μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2022, η UBS έχει αγοράσει μετοχές αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε.
Η τράπεζα δήλωσε ότι θα παράσχει guidance για την επιστροφή κεφαλαίου του επόμενου έτους με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και αναμένει ότι "θα συνεχίσει τις επαναγορές μετοχών και προοδευτικό μέρισμα».
Οι μετοχές της UBS ενισχύονται 1,2% προσυνεδριακά μετά τις ανακοινώσεις, τις οποία ο αναλυτής της ZKB Michael Klien χαρακτήρισε ως «έκπληξη».
«Υποθέτουμε ότι η αύξηση αυτή σχετίζεται με το κεφάλαιο που απελευθερώθηκε λόγω του τερματισμού της εξαγοράς της Wealthfront», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters.
Η UBS και η Wealthfront ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να τερματίσουν την εξαγορά της UBS ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πάροχο αυτοματοποιημένης διαχείρισης πλούτου.
Η ZKB σημείωσε ότι η υψηλότερη πληρωμή πρόσφερε στην UBS μερισματική απόδοση 3,4% στην τιμή κλεισίματος της Δευτέρας, ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών ομολόγων, αλλά ελαφρώς υψηλότερη από το consesus των 0,53 δολαρίων ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης