Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kadyrov (Τσετσενία): Ετοιμάζουμε εκπλήξεις, σκοτώθηκαν 8.500 Ουκρανοί σε λίγες μέρες – Οι ΗΠΑ συντόνισαν την Ουκρανική αντεπίθεση στο Kharkiv

Kadyrov (Τσετσενία): Ετοιμάζουμε εκπλήξεις, σκοτώθηκαν 8.500 Ουκρανοί σε λίγες μέρες – Οι ΗΠΑ συντόνισαν την Ουκρανική αντεπίθεση στο Kharkiv
Οι ΗΠΑ συντόνισαν την αντεπίθεση των Ουκρανών στο Kharkiv - Αποκαλυπτικά στοιχεία 

(upd5) Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα Ουκρανικού εδάφους από τα 133.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατέχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ή το 6% των εδαφών που κατείχαν οι ρώσοι….
Η μεγαλύτερη ανάκτηση εδαφών σημειώθηκε στην περιοχή Kharkiv, Izyum δύο πολύ κρίσιμες περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ουκρανίας όπου εκεί ανακτήθηκαν σχεδόν 7.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα… ωστόσο έχει ανακοπεί η Ουκρανική προέλαση….
Με βάση πλήθος πηγών ο Ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες καταστροφές έχασε πάνω από 8.500 στρατιώτες και 13.000 τραυματίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέτωπα και ειδικά στην μεγάλη αντεπίθεση στο Kharkiv αλλά και στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην Kherson όπου η προσπάθεια ουκρανικής προέλασης απέτυχε.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μεγάλη αντεπίθεση στην Zaporizhia στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός αλλά ήδη έχουν καταφθάσει οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων Akhmat.

Προειδοποιεί ο Ramzan Kadyrov: Ετοιμάζουμε ενδιαφέρουσα έκπληξη για τους Ουκρανούς…

Μετά την απόφαση να επιστρέψουν οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας στο Ουκρανικό μέτωπο, ήδη επέστρεψαν 10.000 Τσετσένοι στρατιώτες… ο Ramzan Kadyrov ο επικεφαλής της Τσετσενίας ανακοίνωσε μια «ενδιαφέρουσα έκπληξη» για τις ουκρανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τσετσενίας, όλες οι ενέργειες των μαχητών σχεδιάζονται με ακρίβεια και χωρίς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
Μαχητές της ομάδας «Akhmat» ετοίμασαν μια «ενδιαφέρουσα έκπληξη» για τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov η οποία θα γίνει σύντομα γνωστή.

Τσετσενικές ειδικές δυνάμεις στην περιοχή Zaporizhia

Οι τσετσενικές ειδικές δυνάμεις του συντάγματος Akhmat «καταλαμβάνουν όλες τις στρατηγικές θέσεις στην περιοχή Zaporizhia» ανέφερε ο Ramzan Kadyrov ο οποίος επαίνεσε τις Τσετσενικές δυνάμεις για την μάχη της Μαριούπολης.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή της Zaporizhia, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, σχεδιάζεται μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk: Στην περιοχή του Svyatogorsk, υπάρχουν περισσότεροι Πολωνοί μισθοφόροι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παρά Ουκρανοί

Ο αριθμός των Πολωνών μισθοφόρων στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Svyatogorsk υπερβαίνει τον αριθμό των ίδιων των Ουκρανών, ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.
"Ο ρόλος των Πολωνών, μισθοφόρων - είναι αρκετά σημαντικός στην περιοχή του Svyatogorsk.
Αυτά είναι ήδη επαληθευμένα δεδομένα.
Επιπλέον στην περιοχή της κατεύθυνσης Svyatogorsk υπάρχουν περισσότεροι Πολωνοί παρά Ουκρανοί.

Προέλαση Ρωσικών δυνάμεων προς Artyomovsk και Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στις κατευθύνσεις Artyomovsk και Ugledar, καθώς και στην περιοχή Sand και Maryinka.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί στην περιοχή Artyomovsk
Μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο πέρασμα πάνω από τον ποταμό Seversky και να φέρουν πρόσθετες δυνάμεις και εξοπλισμό στο Svyatogorsk, αλλά απέτυχαν.
Στο Svyatogorsk, η κατάσταση παραμένει αρκετά τεταμένη.

Συνολικά 4,1 εκατ ρωσώφωνοι έφυγαν από την Ουκρανία για την Ρωσία

Ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και του Donbass από τον Φεβρουάριο έχει αυξηθεί σε 4,1 εκατομμύρια, ανέφεραν επίσημες πηγές.
«Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στη Ρωσία από την Ουκρανία και το Donbass από τον Φεβρουάριο είναι 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 641.000 παιδιών».

Οι ΗΠΑ συντόνισαν την αντεπίθεση των Ουκρανών στο Kharkiv - Αποκαλυπτικά στοιχεία 

Η επιθετική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv σχεδιάστηκε από τη στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ.
Περίπου 200 μονάδες βαρέων στρατιωτικών οχημάτων και έως και 9 χιλιάδες Ουκρανοί και εθελοντές στρατιώτες συμμετείχαν στην επίθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε τρίτος στρατιώτης που λειτουργούσε υπό το ουκρανικό πρόσταγμα ήταν πολίτης κράτους μέλους του ΝΑΤΟ.
Αυτές οι δυνάμεις ήταν 4-5 φορές ανώτερες από τις ρωσικές μονάδες που υπερασπίζονταν τις θέσεις τους στην περιοχή αφού ο κύριος όγκος του στρατού είχε αποσυρθεί προς Kherson στα νότια και Donetsk στα ανατολικά.
Ο κύριος στόχος της ουκρανικής επίθεσης ήταν μια πλευρική επίθεση, η περικύκλωση και η επακόλουθη καταστροφή των περιορισμένων ρωσικών μονάδων στις περιοχές Balakleya, Kupyansk και Izyum.

Η ρωσική διοίκηση προέβλεψε την επίθεση από μεγάλες δυνάμεις της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ προς αυτή την κατεύθυνση.
Γνώριζε ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατήσει την επίθεση του εχθρού με τις δυνάμεις που διέθετε.
Ήταν επίσης σχεδόν αδύνατο να μεταφερθεί έγκαιρη επαρκής ενίσχυση χωρίς να αποδυναμωθούν άλλες περιοχές σε άλλες γραμμές του μετώπου.
Αξιολογώντας τους κινδύνους, ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να αφήσει ασθενώς οχυρωμένες θέσεις και να αποσύρει τα στρατεύματα σε νέες γραμμές και να αποκαταστήσει τις γραμμές επικοινωνίας σε άλλες γραμμές άμυνας.

Πριν από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης, οι άμαχοι που συμφώνησαν να μετακινηθούν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απομακρύνθηκαν από τους οικισμούς.
Από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές μονάδες αποσύρονταν οργανωμένα υπό την κάλυψη ειδικά οργανωμένων μονάδων.
Χρησιμοποιώντας τακτικές κινητής άμυνας, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το σχέδιο των Ουκρανών και του ΝΑΤΟ να περικυκλώσουν τις ρωσικές ομάδες καθώς στόχος ήταν μια περικύκλωση ώστε είτε οι ρώσοι να παραδοθούν είτε να σκοτωθούν σε μεγάλη κλίμακα, αυτό απετράπη...

Τα λάθη των Ρώσων

Ταυτόχρονα, υπήρξαν προφανή λάθη που έγιναν από τον ρωσικό στρατό.
Η περιοχή μπροστά από τις θέσεις δεν ήταν ναρκοθετημένη.
Οι μονάδες στην πρώτη γραμμή δεν είχαν περισσότερο από το 30% του επιβεβλημένου στρατιωτικού προσωπικού.
Οι στρατιώτες δεν είχαν κατάλληλα εφοδιαστεί με αντιαρματικά όπλα.
Υπήρχαν επίσης αποτυχίες στις πηγές πληροφόρησης της πρώτης γραμμής.
Ως αποτέλεσμα, η κάλυψη του πυροβολικού της απόσυρσης ήταν αναποτελεσματική τις πρώτες ημέρες της ουκρανικής επίθεσης.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί σε νέες θέσεις κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού Oskol με ελάχιστες απώλειες.
Εν τω μεταξύ, και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι οι μονάδες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια της περιοχής του Kharkiv τέθηκε υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας με ελάχιστες ζημιές στις υποδομές.
Αμέσως μετά τον έλεγχο των οικισμών, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε καταστολές κατά του φιλορωσικού πληθυσμού, παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Γενεύης σχετικά με την Προστασία των Αμάχων σε Καιρό Πολέμου.
Οι πρώτες περιπτώσεις εκτελέσεων είχαν ήδη αναφερθεί.

Μεγάλες ρωσικές εφεδρείες μεταφέρονται στα πεδία των μαχών.
Ο στρατηγικά σημαντικός οικισμός Krasny Liman δεν έχει ακόμη καταληφθεί από τον ουκρανικό στρατό.
Οι μάχες συνεχίζονται.

Τι συμβαίνει στο Svyatogorsk

Οι συμμαχικές δυνάμεις των λαϊκών δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk και της Ρωσίας εμπλέκονται σε μάχες χαρακωμάτων κοντά στην πόλη Svyatogorsk στο Donetsk.
ΟΙ ρωσικές δυνάμεις, σκότωσαν αρκετά μέλη της ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης, η οποία διείσδυσε στα περίχωρα του Svyatogorsk στο Donetsk.

«Μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού διείσδυσε στα περίχωρα, έβαλε πινακίδα με το όνομα της αρχής στο πρώτο κτίριο που συνάντησε, έβγαλε μια selfie και τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο μέλη αυτής της ομάδας σκοτώθηκαν»

Αναμένονται νέες προκλήσεις τύπου Bucha

Προκλήσεις τύπου Bucha σχεδιάζεται στο Izyum ανέφεραν ρωσικές πηγές.
Τα φιλοουκρανικά δημόσια κοινωνικά δίκτυα αρχίζουν να δημοσιεύουν ψεύτικες αναφορές για πάνω από 1.000 νεκρούς αμάχους στην πόλη Izyum, επιδιώκοντας προφανώς να σκηνοθετήσουν ένα επεισόδιο τύπου Bucha.
«Ένα επεισόδιο Bucha 2 ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Αναφορές για χιλιάδες ανθρώπους που φέρεται να σκοτώθηκαν στο Izyum εμφανίζονται στα φιλοουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Ουκρανοί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως και τον Μάρτιο, όταν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και διαδικτυακοί πόροι δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο με πτώματα ανθρώπων που φέρεται να σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στους δρόμους της Bucha.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αυτές τις αναφορές, λέγοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αποσυρθεί από την Bucha πολύ νωρίτερα και τα δήθεν στοιχεία… εμφανίστηκαν την τέταρτη ημέρα μετά την άφιξη των αξιωματικών της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην πόλη αυτή.

Απέτυχε η προσπάθεια κατάληψης του αεροδρομίου του Donetsk – Σκληρή αντεπίθεση από την μονάδα Sparta

Σχεδόν όλα τα ουκρανικά στρατεύματα που επιχείρησαν να προχωρήσουν στο αεροδρόμιο του Donetsk έχουν εξουδετερωθεί από την ειδική δύναμη των φιλορώσων Sparta.
O διοικητής του τάγματος της Sparta Artyom Zhoga (κωδικό όνομα Kolyma) διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι ουκρανικά στρατεύματα είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο του Donetsk…
mapssshh_Oykran.jpg

MAP_Ucran119_2.png

χχ1_2.png

χχ2_3.png

χχ3_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης