Διεθνή

Bill Gates: Aνέπτυξε τουαλέτα χωρίς νερό

tags :
Bill Gates: Aνέπτυξε τουαλέτα χωρίς νερό
Η τουαλέτα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Reinvent the Toilet Challenge του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates

Μια τουαλέτα χωρίς νερό εφηύρε ο Αμερικανός μεγιστάνας Βill Gates που συνεργάστηκε με την Samsung.
Η τουαλέτα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Reinvent the Toilet Challenge του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates- πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011, αναζητώντας προτάσεις για τουαλέτες που διαχειρίζονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα ανθρώπινα απόβλητα.
Ο ιδρυτής της Microsoft συνεργάστηκε με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Samsung Electronics για να σχεδιάσει μια τουαλέτα χωρίς νερό, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογίες θερμικής επεξεργασίας και βιοεπεξεργασίας για να σκοτώνει τους παθογόνους που βρίσκονται στα ανθρώπινα απόβλητα.
«Το σύστημα επιτρέπει την πλήρη ανακύκλωση του επεξεργασμένου νερού», εξήγησε η Samsung. «Τα στερεά απόβλητα αφυδατώνονται, ξηραίνονται και καίγονται για να γίνουν στάχτη, ενώ τα υγρά απόβλητα υφίστανται επεξεργασία μέσω διαδικασίας βιολογικού καθαρισμού».
Το αποτέλεσμα είναι ότι λύματα και στερεά απόβλητα που απελευθερώνονται είναι ασφαλή για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Η πρωτότυπη τουαλέτα, την οποία σχεδίασε η Samsung, περιγράφεται ως «ενεργειακά αποδοτική» κι έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς νερό, οπότε θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το νερό είναι σε έλλειψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης