Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Καλύτερο «στοίχημα» η αμερικανική οικονομία από την ευρωπαϊκή που βρίσκεται σε «δεινή» θέση

Goldman Sachs: Καλύτερο «στοίχημα» η αμερικανική οικονομία από την ευρωπαϊκή που βρίσκεται σε «δεινή» θέση
Ποιες είναι οι τέσσερις στρατηγικές αγοράς μετοχών που προτείνει η Goldman για σημαντικές αποδόσεις ως τα τέλη του έτους
Σχετικά Άρθρα

Οι αμερικανικές εταιρείες που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στις ΗΠΑ θα τα πάνε καλύτερα από εκείνες που έχουν σημαντική έκθεση στην Ευρώπη, όπου η ύφεση είναι σχεδόν εγγυημένη, αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs.
Μια ομάδα της Goldman με επικεφαλής τον David Kostin αναφέρει ότι ενώ η πορεία της ανάπτυξης στις ΗΠΑ μπορεί να είναι «αβέβαιη», η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι «δεινή».
«Παρά τις ανησυχίες που έχουν οι επενδυτές για τις αμερικανικές μετοχές, πιστεύουμε ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες απόδοσης, και σε απόλυτες τιμές, και σε τιμές σταθμισμένες με βάση τον κίνδυνο, από τις ευρωπαϊκές αγορές που μαστίζονται από την ύφεση», έγραψαν σε σημείωμα.
Η προτίμηση της Goldman για τις εταιρείες που έχουν υψηλότερη έκθεση στις ΗΠΑ έρχεται κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που αποδεικνύεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, λόγω της κρίσης που προκαλείται από τη διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, της εκτίναξης του πληθωρισμού και της αυστηρότερης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.
Σε όρους δολαρίου, ο Stoxx Europe 600 υστερεί έναντι του S&P 500 φέτος και ένα καλάθι αμερικανικών εταιρειών που έχουν 100% εγχώριες πωλήσεις έχει ξεπεράσει το καλάθι των εταιρειών της Goldman που έχουν υψηλές πωλήσεις στην Ευρώπη.

Οι τέσσερις στρατηγικές αγοράς μετοχών που προτείνει η Goldman για υψηλές αποδόσεις

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι μία από τις τέσσερις που προτείνει η ομάδα του Kostin για να έχει πετύχει κανείς σημαντική απόδοση από τις μετοχές ως τα τέλη του έτους.
Οι άλλες τρεις στρατηγικές αφορούν την επιλογή μετοχών με θεμελιώδη υψηλής ποιότητας, την επιλογή μετοχών αξίας και την επιλογή μετοχών με υψηλά μερίσματα.
«Οι επενδυτές που ανησυχούν για μια συρρίκνωση της οικονομίας θα πρέπει να αποσκοπούν στα μερίσματα -- είτε μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης είτε μέσω μεμονωμένων μετοχών», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman.
«Τα μερίσματα προσφέρουν στους επενδυτές έκθεση στη θεμελιώδη ανάπτυξη του S&P 500, ενώ ελαχιστοποιούν την έκθεση στον κίνδυνο πτώσης των μετοχών».
Ο Kostin και η ομάδα του ενδιαφέρονται για ποιοτικές μετοχές που έχουν υψηλή βαθμολογία σε μετρήσεις που συμπεριλαμβάνουν τον ισχυρό ισολογισμό και τη σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών.
Εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2022 στις 4.300 μονάδες, ή 5,7% υψηλότερα από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, 9/9/2022, υποθέτοντας ότι η νομισματική σύσφιξη στην οποία προχωρά η Federal Reserve θα οδηγήσει σε συνεχή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης