Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισαν τα όργανα: Η Electrolux, η 2η μεγαλύτερη εταιρεία οικιακών συσκευών στον κόσμο αναφέρει «βουτιά» στην ζήτηση

Άρχισαν τα όργανα: Η Electrolux, η 2η μεγαλύτερη εταιρεία οικιακών συσκευών στον κόσμο αναφέρει «βουτιά» στην ζήτηση
Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο μετά τη Whirlpool δήλωσε: «Η ζήτηση της αγοράς για βασικές συσκευές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής το τρίτο τρίμηνο εκτιμάται ότι έχει μειωθεί με σημαντικά επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής συσκευών Electrolux AB ανακοίνωσε πρόγραμμα μείωσης του κόστους καθώς ανέφερε σημαντική πτώση στη ζήτηση για τις οικιακές της συσκευές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ . 
Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο μετά τη Whirlpool δήλωσε:
«Η 
ζήτηση της αγοράς για βασικές συσκευές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής το τρίτο τρίμηνο εκτιμάται ότι έχει μειωθεί με σημαντικά επιταχυνόμενο ρυθμό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της επίδρασης του υψηλού πληθωρισμού στις αγορές καταναλωτικών αγαθών.
Σημειώνεται επίσης και χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη». 
Πρόσθεσε:Τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων έχουν ενισχύσει τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης της καταναλωτικής ζήτησης .
Θυμηθείτε, υπάρχει τεράστιο πλεόνασμα αποθεμάτων καταναλωτικών αγαθών στους λιανοπωλητές.  

Η Electrolux προειδοποίησε ότι και οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν πιέσει την εταιρεία, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ακόμη πιο σημαντική λειτουργική ζημία το τρίτο τρίμηνο 2022

«Σε συνδυασμό με τις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές ανεπάρκειες παραγωγής και αυξημένο κόστος, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου για τον Όμιλο αναμένεται να μειωθούν σημαντικά σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022, εξαιρουμένου επίσης του εφάπαξ κόστους εξόδου από την αγορά της Ρωσίας. Οδηγείται κυρίως από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να παρουσιάσει λειτουργική ζημία το τρίτο τρίμηνο που θα υπερβαίνει τη ζημιά του δεύτερου τριμήνου." 

Η φθίνουσα ζήτηση των καταναλωτών, η δημιουργία αποθεμάτω και οι αυξανόμενες απώλειες για τη σουηδική εταιρεία ανάγκασαν το διοικητικό συμβούλιο της να " ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μείωσης κόστους σε όλο τον Όμιλο που αντιμετωπίζει τόσο το μεταβλητό όσο και το διαρθρωτικό κόστος". 
Η Electrolux εξήγησε περισσότερα σχετικά με τις μειώσεις κόστους:  

"Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά αμέσως, θα επικεντρωθεί στη μείωση του μεταβλητού κόστους, με ιδιαίτερη προσοχή στην εξάλειψη κόστους και αναποτελεσματικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού και την παραγωγή μας.
Οι διαρθρωτικές μειώσεις κόστους θα πραγματοποιηθούν κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και θα περιλαμβάνουν μέτρα ιεράρχησης και αποτελεσματικότητας.
Πρόσφατα υπήρχαν οργανωτικές αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγικότητας στις δραστηριότητες καθώς και τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου Ε&Α, τη διοίκηση, τις πωλήσεις και τις δραστηριότητες μάρκετινγκ».

Οι αρνητικές προοπτικές για την Electrolux αρχικά οδήγησαν τις μετοχές σε πτώση 7%, αλλά έκτοτε έχουν ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες στη συνεδρίαση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Electrolux, Jonas Samuelson, δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αναμένεται να παραμείνει σε «κατάθλιψη» στην Ευρώπη , προσθέτοντας:
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα είναι αρκετά συγκρατημένοι».
 Το ίδιο πιθανότατα ισχύει και στις ΗΠΑ -- οι καταναλωτές παραιτήθηκαν από την αγορά διαρκών αγαθών και επικεντρώθηκαν στην αγορά βασικών προϊόντων.
 Τα νοικοκυριά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού δυσκολεύονται.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης