Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό- Ο S&P 500 στο +0,84%, ο Nasdaq +0,77% - Μίνι ράλι ο DAX +2,40%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό- Ο S&P 500 στο +0,84%, ο Nasdaq +0,77% - Μίνι ράλι ο DAX +2,40%
Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τράπεζες κατέγραψαν κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με το βλέμμα στις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Άνοδο σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καθώς οι traders προσβλέπουν σε θετικές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό βάσει των στοιχείων του Αυγούστου που θα δημοσιοποιηθούν αύριο Τρίτη 13/9 και τα οποία θα εξετάσει η Fed, καθώς στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτέμβριου θα αποφασίσει για τη νέα αύξηση επιτοκίων.
Αν τα στοιχεία δείξουν μεγάλη πτώση του πληθωρισμού τότε μπορεί να επανέλθουν τα σενάρια για αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης από τη Fed.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.
Οι επενδυτές της Wall Street έψαχναν στις περασμένες συνεδριάσεις για ενδείξεις ότι το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να είναι μικρότερο καθώς ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να παγιώνεται.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με πρόβλεψη της Credit Suisse, ο πληθωρισμός Αυγούστου θα είναι κατά στο 7,9%, δηλαδη μια μονάδα χαμηλώτερα από τον Ιούλιο
Capture_203.JPG
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης στο 3,27%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σε άνοδο +0,76%, στις 32.394 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 με θετικό επίσης πρόσημο +0,84%, στις 4.101 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +0,77%, στις 12.204 μονάδες
1813_1.JPG

Yelen: «Η Fed θα χρειαστεί ικανότητα, αλλά και λίγη τύχη για τον πληθωρισμό»
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η οποία δήλωσε, ότι παραμένει αισιόδοξη πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί κατανοούν την ανάγκη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
«Η Fed θα χρειαστεί μεγάλη ικανότητα και επίσης λίγη καλή τύχη για να πετύχει αυτό που μερικές φορές αποκαλούμε ήπια προσγείωση», είπε η Yellen στο CNN.
«Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε μια ήπια προσγείωση, αλλά οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί ο πληθωρισμός και, μακροπρόθεσμα, δεν μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή αγορά εργασίας χωρίς τον πληθωρισμό υπό έλεγχο»,σημείωσε.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές


Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τράπεζες κατέγραψαν κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με το βλέμμα στις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Επίσης, αύριο Τρίτη 13/9 αναμένονται τα στοιχεία του Αυγούστου, για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία θα εξετάσει η Fed, καθώς στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτέμβριου θα αποφασίζει για τη νέα αύξηση επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι η Fed θα πραγματοποιήσει την τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,50 ή 0,75 ποσοστιαίες μονάδες προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF στο -6,8% στα 193 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +2,12% στο 94,81 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο +2,18% στα 88,68 δολ.το βαρέλι.

Ειδικότερα:

Ο δείκτης Dax στη Γερμανία στο +2,40% στις 13,402 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +1,95% στις 6,333 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο +2,33%, στις 22,610 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο στο +1,66% στις 7,473 μονάδες
EIROPH_klisimo.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης