Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή αντεπίθεση των ρώσων, 5.000 ουκρανοί νεκροί σε 6 ημέρες, οι Τσετσένοι στέλνουν ειδικές δυνάμεις - Medvedev: Θα ζητήσουμε την παράδοση της Ουκρανίας

Σκληρή αντεπίθεση των ρώσων, 5.000 ουκρανοί νεκροί σε 6 ημέρες, οι Τσετσένοι στέλνουν ειδικές δυνάμεις - Medvedev: Θα ζητήσουμε την παράδοση της Ουκρανίας
Ramzan Kadyrov: Ενεργοποιούνται ξανά οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας

Μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, άτακτη υποχώρηση σε ορισμένες περιοχές του Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός και η αεροπορία αναδιατάσσονται και ξεκίνησαν μπαράζ αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα.
Παρά την υποχώρηση των ρώσων από Kharkiv και Izyum οι ουκρανοί υπέστησαν σε 6 με 7 ημέρες καταστροφικές απώλειες αφού έχασαν 5.000 στρατιώτες και αξιωματικούς και είχαν σχεδόν 9.000 τραυματίες ειδικά κοντά στην περιοχή της Balakleya....αλλά και ευρύτερα στο βορειοανατολικό μέτωπο.
Ταυτόχρονα οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας όπως ανακοίνωσε ο Ramzan Kadyrov ο επικεφαλής της Τσετσενίας αποστέλλονται εκτάκτως στην Ανατολική Ουκρανία για να ανακόψουν την Ουκρανική προέλαση.
Εν τω μεταξύ ο Dm. Peskov εκπρόσωπος του ρώσου Προέδρου Putin ανέφερε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά ενώ τόνισε ότι ο ρώσος Πρόεδρος γνώριζε για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Kharkiv και Izyum.
Από την πλευρά του ο Dm. Medvedev πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι… ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν έχει κατανοήσει ότι στο τέλος η Ρωσία θα ζητήσει την παράδοση όλης της Ουκρανίας…

Ο Putin γνώριζε για την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Kharkiv

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin λαμβάνει αναφορές για όλα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της ανασύνταξης των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dm. Peskov.
«Φυσικά, ότι συμβαίνει, οτιδήποτε κάνει ο στρατός κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης αναφέρεται στον γενικό διοικητή», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του Putin στην ανασύνταξη – υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή, θα έλεγε κανείς ακόμη και 24ωρη επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Άμυνας όσο και με όλους τους στρατιωτικούς διοικητές». «Φυσικά, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Όταν ρωτήθηκε εάν η στρατιωτική ηγεσία της χώρας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του αρχηγού του κράτους, ο Peskov τόνισε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί αρχικά».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στις περιοχές Balakleya και Izyum είχαν ανασυνταχθεί για να εντείνουν τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση του Donetsk.

Η Ρωσία θα απαιτήσει την πλήρη παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου στο μέλλον

Η τρέχουσα διαπραγματευτική θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από μια «προθέρμανση για τα παιδιά» πριν από τις μελλοντικές εξελίξεις που θα περιλαμβάνουν την πλήρη παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dm. Medvedev
Επέστησε την προσοχή στα λόγια του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο οποίος ανακοίνωσε την άρνησή του να διεξαγάγει διάλογο με αυτούς που έθεσαν τελεσίγραφα.
«Τα σημερινά τελεσίγραφα» είναι η προθέρμανση ενός παιδιού για τις απαιτήσεις του μέλλοντος που θα περιλαμβάνουν την πλήρη συνθηκολόγηση του καθεστώτος του Κιέβου με τους όρους της Ρωσίας» προειδοποίησε ο Dm. Medvedev.

Νωρίτερα, ο Zelensky είχε αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία.
Σε συνέντευξή του στο CNN είχε τονίσει: «Είναι αρχή μου, δεν μιλάω με αυτούς που δίνουν τελεσίγραφα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία φέρεται ότι δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με εποικοδομητικό τρόπο.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να υπάρξει μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τα ουκρανικά εδάφη, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Ramzan Kadyrov: Ενεργοποιούνται ξανά οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, ανακοίνωσε την επιστροφή των επίλεκτων ειδικών μονάδων στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανίας.
Μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, του Σεβεροντόνετσκ, του Λισιτσάνσκ και της Ποπάσνα και άλλων πόλεων, οι ειδικές δυνάμεις είχαν πάει διακοπές.
Ωστόσο οι επίλεκτες μονάδες από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, με επικεφαλής τον Adam Delimkhanov, επέστρεψαν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία μετά την προβλεπόμενη ανάπαυση.
«Αγαπητέ αδελφέ, Ήρωα της Ρωσίας, Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Adam Delimkhanov, επικεφαλής των μονάδων από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας, άρχισε να εκτελείς τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας» ανέφερε ο Ramzan Kadyrov.
«Στο παρελθόν σου έλεγα πάντα να περιμένεις καλά νέα.
Εδώ και τώρα, να κάνεις υπομονή και να περιμένεις σπουδαία αποτελέσματα από την πρώτη γραμμή από τους μαχητές μας. Σίγουρα θα έρθουν!" κατέληξε ο Ramzan Kadyrov.

Σκληρός βομβαρδισμός από τις Ρωσικές δυνάμεις

Τα ρωσικά αεροπλάνα, το πυροβολικό και τα πυραυλικά συστήματα που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έπληξαν τέσσερα κέντρα διοίκησης τις τελευταίες 24 ώρες, των Ουκρανικών δυνάμεων.
Τέσσερα κέντρα διοίκησης στις περιοχές Slavyansk, Artyomovsk και Konstantinovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Olgovskoe, στην Zaporozhye καθώς και 36 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και ουκρανικός στρατιωτικός εξοπλισμός σε 125 τοποθεσίες έχουν χτυπηθεί την τελευταία ημέρα».
Τρεις αποθήκες πυραύλων και πυροβολικού και πυρομαχικών εξαφανίστηκαν κοντά στη Novomikhailovka, στο Donetsk, στο Kalinovskoye, στην περιοχή Dnepropetrovsk και στην Poltavka στην περιοχή Zaporozhye.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν πάνω από 300 στρατιώτες και έως και 1.000 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην κατεύθυνση Nikolayev τις τελευταίες ώρες...

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την 63η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και την 46η Ταξιαρχία Αεροπορικής Επίθεσης στην περιοχή Kherson.
Επίσης, μια αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με 45.000 τόνους πυρομαχικών καταστράφηκε στην περιοχή Nikolayev.


MAP_Ucran119_1.png

xx1_23.png
xx2_25.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης